Sveže

Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali pet prometnih nesreč, štiri kazniva dejanja, sedem kršitev javnega reda in miru, tri primere povoženja divjadi, poškodbo vozila na parkirnem prostoru, nesrečo pri delu in poskus samomora.

Izven naselja Noršinci je neznani voznik v ostrem levem ovinku zapeljal na nasprotno stran vozišča. Voznica osebnega avtomobila je, da bi se izognila trčenju, zapeljala na bankino in izgubila oblast nad vozilom. Zapeljala je s ceste in se pri tem lahko telesno pokodovala. Ostale prometne nesreče so se končale le z materialno škodo.

Na področju kriminalitete je bil obravnavan vlom v starejšo nenaseljeno hišo v Gerlincih. V Radencih je bila obravnavana tatvina okrasnih pokrovov s koles osebnega avtomobila, v Pincah tatvina goriva na bencinskem servisu, v Lendavi pa poškodovanje tuje stvari.

Javni red in mir je bil kršen petkrat v zasebnem prostoru in dvakrat na javnem kraju. Zoper kršiteljico, ki se kljub ukazom policistov ni pomirila, je bilo odrejeno pridržanje.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes opravljali na območju PP Lendava in PP Ljutomer.