Sveže

V največjem turističnem kompleksu v Lendavi zaključujejo uspešno sezono ter se z obogateno ponudbo že pripravljajo na novo

“Lahko rečemo, da je za nami uspešna poletna sezona – tako v smislu zasedenosti naših namestitvenih kapacitet, kakor tudi v smislu vpeljave novih storitev v naše poslovanje,” je bilo moč včerajšnji opoldan slišati na tiskovni konferenci v Termah Lendava.
Z Dnevom odprtih vrat meseca junija, ki so ga organizirali ob otvoritvi sezone na letnem kopališču, so privabili lepo število obiskovalcev iz lokalnega okolja in sosednjih držav – Hrvaške in Madžarske. “Z obiskom smo bili zadovoljni skozi celo poletje, predvsem za vikende je bilo ogromno kopalcev, tako domačinov kot tudi Medžimurcev in prebivalcev sosednje Zale na Madžarskem,” so dejali

Poletna sezona je bila v hotelu in apartmajskem naselju, kot so dejali, zelo uspešna, saj so imeli v nekaterih terminih zasedene čisto vse namestitvene kapacitete, predvsem v apartmajskem naselju. “Naši gostje so nad apartmaji navdušeni, saj so prostorni, umeščeni v zeleno okolje, ki v poletnem času še bolj zaživi. V nadgradnji apartmajev in novih investicijah v apartmajsko naselje vidimo izjemen potencial, tako že načrtujemo dodatne investicije, s katerim bomo tudi v zimskem času lahko konkurenčni pri privabljanju družin z otroci na našo destinacijo.”

Kot so dejali, so zadovoljni z zasedenostjo kampa, ki je med obiskovalci zelo priljubljen ne samo v toplejših mesecih, temveč tudi v zimskem času, “saj privabimo veliko kampistov zaradi dela kampa, ki v omenjenih mesecih obratuje kot FKK. V tem obdobju je nudistom na voljo tudi naš bazen Grozd, ki se nahaja neposredno ob kampu.”

Najpomembnejši del investicij so, kot so dejali, odprtje fitnesa in vpeljava parafinskih storitev, po katerih je ogromno povpraševanja tudi s strani lokalnih prebivalcev. Prav tako, kot so še dejali, iščejo rešitve, kako slednje ponuditi strankam preko zdravstvenih zavarovalnic, s katerimi so že pričeli razgovore. Vrednost omenjenih investicij je znašala 200.000 eur.

Ker imamo v lokalnem okolju že uveljavljene osebne trenerje, ki se s športom in osebnim trenerstvom ukvarjajo profesionalno, so jih pri Termah Lendava povabili k sodelovanju. Gre za Sindi Kustec Kociper, Davida Berkeja in Vedrana Vinka. Omenjeni organizirajo tako svoje treninge, kakor tudi treninge svojih strank v na novo urejenem fitnesu hotela.

András Főnyedi, direktor

Vedran Vinko, osebni trener v izobraževanju:S športom se ukvarjam od svojega šestega leta, v fitnes sem začel zahajati pri 16-ih, osebnega trenerja sem si najel pri 20-ih letih, ko sem ugotovil da brez odlične fizične priprave ni profesionalnega nogometa. Zadnji dve leti z veseljem tudi sam treniram vse, ki si želijo napredka v nogometu ali v splošni telesni kondiciji. Terme Lendava so v mojih očeh zmeraj imele ogromen športni potencial. Ker menim da lahko kot trener nogometa in v kratkem tudi fitnes trener dodam svoj doprinos k uresničitvi tega potenciala je ideja da sodelujemo prišla sama od sebe. Fitnes ima vso potrebno opremo tako za rekreativce, kot za profesionalne športnike. Veseli me, da smo uslišali tudi želje posameznikov in v kratkem času opremljenost še obogatili.”

David Berke, osebni trener: “Sem diplomirani kineziolog, osebni trener in svetovalec pri prodaji prehranskih dodatkov. S športom se ukvarjam od 2. razreda osnovne šole. Sprva je bil moj glavni šport nogomet, pomet v enem obdobju judo in sedaj fitnes oz. bodybuilding, sem se pa s fitnesom ukvarjal že v srednji šoli (krepilne vadbe kot dodatek nogometu in judu). 

Kot osebni trener delam že več kot 8 let. Sprva sem delal preko društva, že 6 let pa preko lastnega podjetja. Veseli me, kadar lahko ljudem z nasveti, vadbenimi ter prehranskimi načrti ali zgolj z dobro besedo pomagam do boljšega počutja in doseganja ciljev. Za sodelovanje s Termami Lendava sem se odločil po skupnem dogovoru in prijaznih pogojih, ki mi jih je postavilo vodstvo hotela. Opremljenost fitnesa je primerna za delo z mojimi strankami, zato sem se odločil, da sprejmem sodelovanje. Verjamem, da bomo skupaj z domačini sčasoma ustvarili prijetno gibalno sredino, ki bo pritegnila širšo populacijo ter spodbujala gibanje.”

“Z vpeljavo omenjenih wellness storitev si v Termah Lendava prizadevamo, da ponovno postanemo priljubljeno središče, kamor bodo radi zahajali domačini in koristili naše kopališče z edinstveno parafinsko termalno vodo ter naše wellness storitve,” so zaključili.