Ostalo

V Črenšovcih sanirajo telovadnico osnovne šole

V Črenšovcih obnavljajo telovadnico tamkajšnje osnovne šole. Kot je bilo moč videti, je bila telovadnica nujna prenove, Občina Črenšovci pa je za projekt namenila 400 tisočakov. Od te vsote je 100 tisočakov primaknila država.
“Občina Črenšovci je pristopila k izvedbi prenove telovadnice pri osnovni šoli v Črenšovcih, po tem, ko je bila uspešna na javnem razpisu Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport. Prijavili smo ocenjeno vrednost investicije v višini cca 400.000 evrov, od katerih bo ministrstvo sofinanciralo projekt do 100.000 evrov. Preostanek bo zagotovljen v proračunu Občine Črenšovci.

Zaradi dotrajanosti bo telovadnica v celoti obnovljena z novimi okni in senčili, akustičnimi oblogami na stropu in razsvetljavo z LED svetilkami, novimi stenskimi zaščitnimi oblogami in obnovo parketa. Nabavljena bo tudi nova športna oprema. Gradbena dela, ki jih izvaja Zidarstvo Maučec, d.o.o., bodo zaključena do konca letošnjega leta. Nabava opreme je predvidena v začetku prihodnjega leta,” so sporočili iz Občine Črenšovci