Ostalo

Pomurski galop: Finalne dirke v Dolgi vasi ne bo

20. avgusta se je v Dolgi vasi odvila priljubljena konjeniška prireditev Pomurski galop. V poznih popoldanskih urah jo je organizatorjem zagodlo vreme in finalne dirke so s tem posledično bile odpovedane. Čeprav je takrat bilo znano, da se bodo le-te odvile, pa je v teh dneh postalo jasno, da jih vendarle ne bo.
20. avgusta se je odvila priljubljena konjeniška prireditev v Dolgi vasi, Pomurski galop, ki je postregla z zanimivim programom ter zanimivo ponudbo. Na prireditvi je sodelovalo veliko društev, obisk je bil, pričakovano, odličen. Žal pa je finalni del prireditve pozno popoldan skazilo vreme in sicer do te mere, da so se organizatorji glavni del prireditve odločili odpovedati, saj je razmočena steza predstavljala nevarnost tako za konjenike kakor tudi konje. Čeprav je sprva bilo rečeno, da se finale torej premikajo na ustreznejši datum, ko bo ustreznejše tudi vreme, pa se to ne bo zgodilo.

Kot so sporočili organizatorji “smo morali v dogovoru s tekmovalci odpovedati finalno dirko, zato se bo o prvih treh mestih 6. Pomurskega galopa odločalo v Budimpešti. Po končani dirki bo za zmagovalca Pomurskega galopa razglašen tekmovalec z najboljšim časom. Podelitev nagrad bo tako potekala v Budimpešti. Zahvaljujemo se vam za razumevanje in nasvidenje 1. in 2. oktobra v Budimpešti na Nacionalnem galopu,” so zapisali.

Prekmurje bodo na Nacionalnem galopu zastopali finalisti: Erik Somi (naselje Žitkovci), Mihael Biro (naselje Domanjševci), Tamás Kocon (naselje Mostje) in Jožef Biro (naselje Dolga vas). Matej Grebenjak bo tekmovanje izpustil zaradi poškodbe konja, Tamara Hočevar pa razloga za nenastop ni navedla. V Budimpešti, na mednarodni dirki, bo tako Slovenijo zastopal finalist Mitja Mramor. Spomnimo: Na tekmovanju je sicer skupno nastopilo 10 nacionalnih in 9 narodnostnih konjenikov.