Sveže

FOTO: Vrh Občine Lendava obiskal oskrbovance Doma starejših Lendava v Radencih

Sredi julija se je pričela težko pričakovana rekonstrukcija Doma starejših Lendava, ki bo trajala leto dni. Zaradi sanacije so stanovalce, teh je 68, preselili v hotel Izvir Medico v Radence, v minulih dneh pa sta jih obiskala podžupan v opravljanju funkcije župana Občine Lendava Ivan Koncut ter direktor občinske uprave, dr. Mihael Kasaš.
Sredi julija se je pričela težko pričakovana rekonstrukcija Doma starejših Lendava, ki bo trajala leto dni. Dom starejših Lendava je na razpisu ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pridobil dobre štiri milijone evrov finančnih sredstev, stanovalce, teh je 68, pa so preselili v hotel Izvir Medico v Radence. V minulih dneh sta jih obiskala podžupan v opravljanju funkcije župana Občine Lendava Ivan Koncut ter direktor občinske uprave, dr. Mihael Kasaš. Med drugim jih je tam pričakal tudi direktor Doma starejših, Goran Kuzma.

“Podžupan v funkciji župana Koncut in direktor občinske uprave Kasaš sta se v prostorih doma v Radencih srečala tudi z direktorjem Doma starejših Lendava Goranom Kuzmo. Z obiskom so nastanjenim oskrbovancem popestrili njihov dan in z njimi v prijetnem in sproščenem vzdušju poklepetali,” so sporočili iz Glavne ulice 20 in kot kaže, so se omenjeni trije med drugim pridružili stanovalcem pri kegljanju. Dom starejših Lendava ima skupno trenutno 172 stanovalcev, dobra tretjina jih trenutno biva v Radencih, preostali pa bivajo v gospodinjski skupnosti ter v drugi polovici objekta, ki se trenutno še ne prenavlja.