Sveže

Pokal MNZ Lendava premaknjen, klubi bodo pred srečanji imeli kar nekaj dela

Minulo sredo se je v gostišču Pri studencu odvil sestanek predstavnikov klubov, sodniške organizacije in delegatov MNZ Lendava. Sestanek se je odvil predvsem zaradi trenutno aktualnih zadev v zvezi s koronavirusom v povezavi z začetkom medobčinske nogometne lige Lendava ter pokalnim prvenstvom. Slednje je bilo premaknjeno za teden dni, začetek lige zaenkrat datumsko ostaja, a zagotovila, da bi bilo izvedeno celotno tekmovanje, ni.




Pare medobčinske nogometne lige Lendava smo izžrebali, pokalna srečanja, ki bi morala biti odigrana ta vikend, pa smo premaknili na naslednji vikend. NZS je, kot že veste, objavil okrožnico, da se igrajo srečanja brez gledalcev. S klubi smo se dogovorili, da bodo slednji za organizacijo tekem z gledalci zaprosili NIJZ za mnenje. Vsi dobro vemo, da so gledalci osnovni vir dohodka amaterskim nogometnim klubom, brez katerih pa nogometni klubi na amaterski ravni ne morejo preživeti,” je dejal Slavko Režonja, predsednik MNZ Lendava.

Predstavniki nogometnih klubov bodo sicer imeli kar nekaj dela. MNZ Lendava je klubom donirala po en brezstični termometer, razkužilo in plakate z informacijami. Vsakemu igralcu, uradni osebi in gledalcu bo potrebno izmeriti temperaturo, zapisati osebne podatke in dokumentacijo shraniti. “Predstavniki klubov so med drugim na sestanku prejeli navodila kako se obnašati, klubom smo donirali žoge ter vsakemu po 18 bidonov. S tem smo jim nekako prišli naproti,” je še dejal Režonja.

Možnost, da bi se zaradi finančnih težav klubov liga morala vnovič predčasno zaključiti, obstaja. “Ravno tega se najbolj bojimo. Srečanja brez gledalcev rezultira, da so klubi brez denarja. To je ključnega pomena. Klubom smo med drugim ponudili, da polovično pokrijemo kakšen krog ali dva, kar se stroškov tiče, a če se zadeva ne izide, torej da ne bo gledalcev, je to brezpredmetno,” je bil jasen sogovornik. Organizator tekmovanj se sedaj sprašuje, kje je konec vsega tega, “dajati kakršne koli velike obljube pa seveda ni smiselno,” zaključi Režonja in doda, da je “v tej fazi tveganje seveda visoko. Zaključujejo se dopusti in mislim, da se bo konec avgusta, ko ta nekakšna inkubacijska doba mine videlo, ali je Prekmurje varno. Takrat bomo vsekakor lažje zadihali.”

V Renkovcih opozorili, da so blagajne nogometnih klubov večinoma prazne, a da stroški ostajajo enaki

“Običajno smo v obdobju poletnega premora organizirali turnirje in druge prireditve s katerimi smo si zagotovili finančna sredstva za nemoteno delovanje društva. Letos smo zaradi ukrepov prikrajšani za te prireditve in tako tudi za finančna sredstva. Tudi naši donatorji, ki v času epidemije niso obratovali ali so obratovali v omejenem obsegu, nam ne bodo mogli prispevati kot običajno. Dnevno spremljamo informacije, kako se v svetu nogometa soočajo z izpadom prihodkov in kako temu primerno zmanjšujejo stroške z namenom preživetja klubov. Naše mnenje je, da se tega poslužimo tudi v naši ligi, da vsi, ki smo v tej verigi in preden nadaljujemo s tekmovanjem premislimo, kako kljub enormnemu izpadu prihodkov izpeljati tekmovanje in preživeti to obdobje. Pri tem mislimo na zmanjšanje stroškov kot so kotizacija, sodniški stroški, kazni za kartone itd,” so zapisali.