Ostalo

Podjetje Minta d.o.o. bo najverjetneje še letos preoblikovano v agencijo

Leta 2015 ustanovljeno podjetje Minta d.o.o., katerega ustanoviteljica je Pomurska madžarska samoupravna narodna skupnost bo, kot kaže, preoblikovano v agencijo, 1. septembrom pa bo sledila tudi zamenjava vodstva. Da se bo to zgodilo, so izglasovali člani sveta te krovne organizacije prekmurskih Madžarov.
Minta, Podjetje za svetovanje, izobraževanje, turizem, kmetijstvo in gospodarstvo d.o.o., katerega ustanoviteljica je Pomurska madžarska samoupravna narodna skupnost, krovna organizacija prekmurskih Madžarov, bo najverjetneje še letos preoblikovano v nekakšno razvojno agencijo, zamenjano pa bo tudi vodstvo podjetja, natančneje direktorica Barbara Matjašec, na stolček katere bo sedel podpredsednik Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti, Teodor Varga. Trenutna direktorica se sicer s preoblikovanjem podjetja v agencijo ne strinja.

Preoblikovano podjetje bo tako poleg novega vodstva dobilo tudi nove naloge in kot je bilo moč slišati na minuli seji sveta te krovne organizacije pomurskih Madžarov, se bo preoblikovano podjetje lahko pričelo prijavljati tudi na evropske in druge manjšinske ter regijske razpise, kar do sedaj (menda) naj ne bi bilo možno. Med drugim velja omeniti še eno dejstvo in sicer, da se bo lastništvo dijaškega doma oz. v poletnih mesecih hostela prav tako že kmalu preneslo prav na podjetje Minta d.o.o., ki bo z objekti tudi upravljalo.

Po naših neuradnih a zanesljivih informacijah se preoblikovanje gospodarske družbe Minta pripravlja že dobro leto, poznavalci pa pravijo, da preoblikovanje ni tako enostavno, kot je morda slišati. Kaj se bo zgodilo, bomo seveda spremljali …

Teodor Varga