Ostalo

Civilna iniciativa želi ohraniti stopnice v Lendavskih Goricah

Ena izmed vsem dobro poznanih poti iz Glavne ulice proti Lendavskim Goricam, ki med drugim velja za eno izmed krajših poti, je pot po betonskih stopnicah, ki pa jo Občina želi ukiniti, saj naj bi bila nevarna. V znak nasprotovanja se je v minulih dneh že organizirala civilna iniciativa, ki je proti ukinitvi te poti in želi obnovo le-te.
Verjetno ga ni občana, ki se v svojem življenju v Lendavske Gorice ni podal po vsem dobro znanih betonskih stopnicah, ki so v nekem drugem času predstavljale edino kratko, a ob enem tudi zanimivo povezavo starega mestnega jedra z višjeležečim gričevnatim predelom. Na žalost pa so te stopnice trenutno nevzdrževane in zapuščene.

Pot (stopnice) teče po zemljišču, ki je v lasti krajevne skupnosti Lendavske Gorice, v neposredni bližini pa je lendavska Občina v minulih dneh uredila novo peš pot v bližino razglednega stolpa Vinarium. Občina bi sedaj pot po zanemarjenih stopnicah “ukinila,” a temu nasprotuje določena skupina občanov, ki se je že organizirala v civilno iniciativo za ohranitev in obnovo obstoječe poti – stopnic.

“Stroški obnove oziroma vzdrževanja so res minimalni (redna košnja trave in vzdrževanje). Kljub temu, da je omenjena pot (stopnice) v zanemarjenem stanju, ga domačini in tudi turisti redno in tudi z
veseljem uporabljajo,” je bilo povedano za naš spletni portal. Vodstvo civilne iniciative sicer napoveduje, da se bodo jim enako misleči občani lahko kmalu pridružili.