Sveže

Pihal bo močan severnik

Agencija Republike Slovenije za okolje (ARSO), je na svojih spletnih straneh izdala opozorilo o močnem severnem vetru, ki bo pihal od danes popoldan pa vse do sobote.

“Od četrtka sredi dneva do noči na soboto bo zelo vetrovno. V kombinaciji z nizkimi temperaturami bo občutek mraza zelo izrazit. V četrtek bo v višjih legah, pod Karavankami in v zgornjem Posočju pihal okrepljen severni veter s sunki nad 70 km/h, na Ilirskobistriškem in tudi ponekod drugod na Primorskem pa bo pihala zmerna do močna burja s sunki nad 100 km/h. V petek bodo predvidoma sunki vetra tudi v severovzhodni Sloveniji presegli 70 km/h,” so napovedali pri arsu.

Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, nastale bodo posamezne snežne plohe. Pihal bo severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do -9, ob morju okoli 0, najvišje dnevne od -2 do 4, na Primorskem do 8 stopinj C.

Obeti

V petek in soboto bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, bolj oblačno bo v vzhodnih krajih. V petek bo pihal okrepljen severni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Mrzlo bo, dnevne temperature bodo marsikje v notranjosti Slovenije ostale pod lediščem. V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno. Še bo mrzlo.

Vremenska slika

Nad srednjo in vzhodno Evropo ter nad osrednjim Sredozemljem je območje nizkega zračnega tlaka. Hladna fronta se od severa bliža Alpam in bo oslabljena hitro prešla Slovenijo v večernih urah. Pred njo doteka z jugozahodnikom nad naše kraje prehodno toplejši zrak.