Sveže

Otroci iz območja UE Lendava bodo v Baško odpotovali v soboto, vsa mesta so zapolnjena

Tudi letos so se v Društvu za napredek kulture Lendava odločili, da sledijo tradiciji zdravstvenega letovanja in omogočijo letovanje otrokom iz območja UE Lendava. Otroci se bodo na letovanje v vsem dobro poznano Baško odpravili prihajajočo soboto, vsa mesta pa so že lep čas zapolnjena.
Otroci in šolarji iz UE Lendava bodo tudi v letošnjem letu letovali v priljubljeni Baški na otoku Krku na Hrvaškem. V teh dneh so iz Društva za napredek kulture iz Lendave sporočili, da se bodo otroci na pot odpravili prihajajočo soboto. Organizator, Društvo za napredek kulture, je že spomladi zapisal, da si želijo, da bi se letovanja udeležilo čim več otrok in ta želja se jim je, kot kaže, tudi izpolnila. Zapolnjena so tako praktično vsa mesta, otroci iz območja UE Lendava pa bodo v Baški uživali deset dni.

Vse aktivnosti v zvezi z letovanjem so se sicer pričele odvijati 3.5.2023, ko je Ministrstvo za zdravje izdalo sklep o letovanju. Na letovanje se bodo tako odpravili otroci in mladostniki v starosti od 5 – 19 let, na letovanje pa se bo z njimi odpravilo 19 spremljevalcev oz. animatorjev. Letošnja ekonomska cena letovanja znaša: 415 evrov, in je v primerjavi z lanskim letom višja za 25 evrov. ZZZS otrokom z napotnico krije 300,20 evrov, starši otrok z napotnico pa prispevajo 114,80 evrov. Na letovanje se sicer lahko prijavijo tudi otroci, ki ne izpolnjujejo navedenih pogojev. V tem primeru starši za letovanje svojega otroka krijejo polno ekonomsko ceno letovanja.

Kot je zapisal organizator letovanja, bodo otroci in mladostniki “preživeli del počitnic v sproščenem ter ustvarjalnem vzdušju” in da je vseh 19 spremljevalcev ” s svežo sončno energijo pripravljenih za nove izzive.” V Baško se bo 117 otrok odpravilo v soboto okrog šestih zjutraj, in sicer izpred Dvojezične osnovne šole I Lendava. Na letovanje bodo otroke popeljali trije avtobusi. V Lendavo, na isto mesto, se bodo počitnikarji vrnili v torek, 11.7.2023. Vsem tudi mi v uredništvu želimo srečno pot ter prijete počitnice!