Sveže

FOTO: Zadišalo je po Prekmurju

V Ljubljani so izvedli že enajsto tradicionalno prireditev “Diši po Prekmurju.” Prireditev se je odvila na osrednji ljubljanski tržnici, na Pogačarjevem trgu.  Dogodek je edinstvena predstavitev Prekmurja, regije odlične kulinarike, ohranjanja tradicije, naravnih lepot ter prijaznih in gostoljubnih ljudi.

Vsako leto se Prekmurje predstavi na več kot 50-tih stojnicah in privabi več kot 10.000 obiskovalcev. V ponudbi je prekmurska gibanica in prekmurska šunka, kmetje s prekmurskih domačij ponujajo kakovostne domače izdelke (mesni izdelki, razni siri, bučno olje, hladno stiskana olja, kisi, marmelade, naravni sokovi, med, žganja, ekološko pridelana hrana, različne vrste kruha, domače pecivo, zelišča in še marsikaj). Mojstri tradicionalne obrti ponujajo lončene izdelke, izdelke iz lesa, koruznega ličja in drugih naravnih materialov.

Sredi tržnice, v velikem kotlu, na odprtem ognju se kuha bograč, visoko kakovostna vina pa ponujajo naši najboljši vinarji. Vzdušje na tržnici popestrimo z značilnimi prekmurskimi melodijami in folkloro. Pridružil se jim je tudi Vlado Kreslin.

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/113431614612884969612/albumid/6294290456444564401?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]