Ostalo

Občina Lendava išče direktorja oz. direktorico občinske uprave

Občina Lendava je včerajšnji dopoldan objavila javni natečaj, preko katerega iščejo direktorja oz. direktorico občinske oprave. Prej je na omenjenem stolčku sedela Aleksandra Kreslin, ta je delovno mesto zapustila, vršilec dolžnosti pa je trenutno Tibor Hebar. Razpis sicer zamuja za 40 dni.
Občina Lendava je včerajšnji dopoldan ans voji spletni strani objavila javni natečaj za zasedbo uradniškega delovnega mesta, direktor občinske uprave. Kot navajajo v javnem natečaju, gre za delovno mesto, ki se opravlja v nazivu Sekretar. Kandidat bo primoran izpolnjevati določene pogoje in sicer, da ima univerzitetno ali visoko strokovno izobrazbo s specializacijo pravne, ekonomske ali upravne smeri oziroma magisterijem (druga stopnja), ima najmanj 7 let delovnih izkušenj, njegovo znanje madžarskega jezika mora biti na višji ravni, opravljeno mora imeti obvezno usposabljanje za imenovanj v naziv, mora imeti funkcionalna znanja upravnega vodenja in upravljanja kadrovskih virov, opravljen mora imeti strokovni izpit iz upravnega postopka za vodenje in odločanje v upravnih zadevah, zahtevana je osnovna raven znanja angleškega ali nemškega jezika ter mora imeti sposobnost organizacije dela, vodenja in nadziranja. V postopku javnega natečaja lahko sodelujejo že zaposleni na Občini, izbrani kandidat pa bo imenovan za dobo petih let. Interesenti imajo čas za prijavo do 18 junija.

Dne 29. aprila je župan Magyar na podlagi veljavne zakonodaje razrešil dosedanjo direktorico občinske uprave, Aleksandro Kreslin. Omenjena vloga bi slednji sicer prenehala zadnji majski dan, kdo pa bo sedel na njeno mesto, še ni znano, saj bo Občina primorana razpisati delovno mesto. Aleksandra Kreslin je 17. aprila podala izjavo za odstop z omenjene funkcije, 20. aprila mi je odstopno izjavo vročila. V času njenega dela smo delali resnično z velikim elanom, tudi čez celotno situacijo pandemije, ki sicer še traja. Po podanem odstopu so stvari med nami začele nekoliko šepati. 29. aprila je bila razrešena, sama pa me je prosila za premestitev na mesto podsekretarja na oddelek za družbene dejavnosti. Njeni prošnji sem ugodil. Vršilec dolžnosti direktorja občinske uprave je mag. Tibor Hebar, Občina Lendava pa bo v kratkem objavila javni natečaj za direktorja občinske uprave,” je za naš spletni portal dejal Janez Magyar.