Ostalo

FOTO: 1. Pomurska blockchain akademija

V amfiteatralni učilnici na Dvojezični srednji šoli v Lendavi se je včeraj dopoldan in popoldan odvijala 1. Pomurska blockchain akademija. Organizatorja dogodka sta bila Zavod za turizem in razvoj Lendava ter IPA Pomurje v sodelovanju s Policijsko upravo Murska Sobota.
Organizatorjem je uspelo v Lendavo privabiti najbolj zveneča imena na področju blockchain tehnologije v Sloveniji, ki so prav tako priznani strokovnjaki v mednarodnem okolju. Prisotne so nagovorili Damir Ivančič, direktor Policijske uprave Murska Sobota, Romeo Varga, direktor Zavoda za turizem in razvoj Lendava ter Tadej Slapnik, državni sekretar v kabinetu predsednika vlade preko videonagovora.

Na akademiji so s svojimi prispevki in predstavitvami sodelovali tudi: Peter Merc, Think Tank Slovenija, Nena Dokuzov, poznavalka tehnologije, Tadej Hren, SI-CERT, Jure Pirc, predsednik Bitcoin društva Slovenije, Milan Gabor, etični heker, FuTourist – Nino Kutnjak, soustanovitelj (ICO).

Organizatorji so z organizacijo dogodka želeli približati novo tehnologijo širši javnosti in s tem spodbuditi Pomurce k aktivnejšemu izobraževanju na področju blockchaina s ciljem po iskanju novih poslovnih priložnosti, med drugim so govorniki izpostavili tudi številne nevarnosti oziroma težave, s katerimi se uporabniki tehnologije soočajo.

FOTO: Robert Berki, Alen Dominić