Ostalo

Nekoliko bolj prijetno vreme šele od srede naprej

Razmere po večjem delu Evrope so še vedno povsem zimske, kar se je minuli vikend poznalo tudi pri nas. Predvsem v soboto je čez dan prevladoval veter, zaradi česar je občutek mraza bil še bolj izrazit. Lepše vreme lahko pričakujemo od srede naprej, danes pa lahko prav tako pričakujemo veter.
“Od severa še vedno priteka proti nam mrzel polarni zrak. Sneži na Balkanu in ponekod v vzhodni polovici Evrope. Pri nas seveda ni tako hudo, se pa vpliv temperatur v naši okolici pozna tudi pri nas. Danes se bo veter precej okrepil saj se bo precej povečal gradient zračnega tlaka, anticiklon se bo bližal Srednji Evropi, hkrati pa bo proti Črnemu morju potoval ciklon. Najmočnejši veter bo čez dan, pričakovati je sunke severnika tja do 80km/h. Verjetno bodo taki sunki zlasti v severni polovici Slovenije. Popoldne in zvečer bo veter postopno začel slabeti in ponehal v torek zvečer,” so zapisali pri Ciklon.si.

Tudi v prihodnjem tednu bodo mrzla jutra, čez dan pa bo danes in v torek le okoli +10 stopinj Celzija, občutek temperatur pa bo zaradi vetra precej nižji. Od srede naprej pa bo nad nami zavladal anticklon, pričakovati je višje temperature in še naprej sončno vreme. Čez dan bodo najvišje temperature blizu +15 stopinj Celzija. Po tem obdobju torej prihaja obdobje, ko bodo temperature primerne letnemu času. Povsem na koncu marca oz. v začetku aprila bi se lahko približali temperaturam iz februarja, ko smo uživali precej sončnih žarkov. Ob koncu tega tedna se nam bo približala atlantska motnja, pričakujemo lahko nekaj padavin.

Jutranje temperature se bodo celoten teden gibale okrog 2 stopinji Celzija, danes, jutri in v sredo čez dan okrog 9, v četrtek 12, petek 16 in soboto 17 stopinj Celzija.