Ostalo

Po petnajstih letih v Dobrovniku jutri znova bančna poslovalnica, a tokrat mobilna

Bančno poslovalnico Nove ljubljanske banke (NLB) so v Dobrovniku zaprli pred okrog petnajstimi leti. Po tem so jim želeli vzeti celo bankomat, pa tudi pošto, Krajevni urad in tudi policijsko pisarno. Tokrat pa so Občine, ki na svojih območjih nimajo bančnih poslovalnic, kar sicer predstavlja svojevrstno težavo mnogim, predvsem starejšim in tehnološko neveščim, dobile priložnost, da se pri naši največji banki prijavijo na obisk mobilne poslovalnice v njihovem kraju. Mobilna poslovalnica bo sicer krožila med prijavljenimi občinami. V Dobrovnik bo mobilna bančna poslovalnica prispela jutri.
“Še sreča, da smo ohranili bankomat v Dobrovniku, po tem, ko so nam zaprli poslovalnico v Dobrovniku, bila pa so tudi razmišljanja o ukinitvi bankomata. Enako kot v nekem obdobju tudi ukinitev Pošte in Krajevnega urada ter Policije. Ker smo bili vztrajni in prepričljivi, smo zaenkrat še obdržali vse za dobrobit naših občank in občanov ter ustanov in podjetij. Prav tako moramo biti vztrajni, da ostaneta Lekarna in Zdravstvena postaja. Z ohranjanjem gospodarstva, kmetijstva in turizma, bomo ohranili ali morda povečali nataliteto , s čimer se nam obetajo stabilni in vsaj malo boljši časi,” je dejal župan Občine Dobrovnik, Marjan Kardinar ob tem, ko je napovedal, da se banka vrača v Dobrovnik, pa če tudi le enkrat na dva tedna in v mobilni različici.

“S pomladjo in izboljšano epidemiološko situacijo izpolnjujemo dano obljubo. NLB Mobilna poslovalnica Bank&Go je zagnala motor na najvišje obrate in z začetkom prihodnjega tedna štarta svojo pot po Sloveniji. V Dobrovnik prvič pripelje v torek 23.3.2021 ob 13:15. Na obisku bo redno vsakih 14 dni, vedno ob isti uri, in sicer pred občinsko stavbo, kjer bodo vrata za stranke odprta eno uro,” so sporočili iz NLB. NLB Bank&Go mobilna poslovalnica, je torej NLB poslovalnica na kolesih. Nova mobilna NLB Bank&Go poslovalnica je opremljena z vsem kar imajo “statične” poslovalnice, njena prednost pa je, da bo NLB z njo lahko prisoten tudi v lokalnem okolju. To je bila ena od želja njihovih komitentov, predvsem starejše populacije, ki modernih tehnologij ni najbolj vešča. NLB je tako prva banka v Sloveniji, ki ima čisto pravo mobilno poslovalnico. Omenjena mobilna banka bi morala popotovanje po Sloveniji začeti že v začetku novembra 2020, a je njen začetek ustavila epidemija koronavirusa COVID-19 ter ukrepi povezanimi z zajezitvijo širitve virusa.

Pomurje: In kje se bo mobilna banka še ustavila?

  • TOREK: Radenci, pri Mercatorju od 8:15 ure
  • TOREK: Grad, na parkirišču pred poslovno stavbo nekdanje NLB poslovalnice od 9:50 ure
  • TOREK: Gornji Petrovci, na parkirišču pred poslovno stavbo nekdanje NLB poslovalnice od 10:10 ure
  • TOREK: Moravske Toplice, Terme 3000, gramozno parkirišče pri Mercatorju od 11:30 ure
  • TOREK: Dobrovnik, pred občinsko stavbo, od 13:15 ure
  • TOREK: Križevci pri Ljutomeru, parkirišče ob banki NLB, od 14:35 ure