Sveže

Nedeljski dogodek s smrtjo v Murski Soboti: Je nož pel zaradi ljubosumja? Storilec se zdravi v mariborski bolnišnici

Medtem, ko so v petek zgodaj zjutraj v tragični prometni nesreči na pomurski avtocesti, nedaleč od Murske Sobote umrli trije potniki prevrnjenega romunskega avtobusa, se je minulo nedeljo v Murski Soboti zgodil prepir, v katerem so peli noži in v katerem je življenje izgubil 26-letni Marsel Habjanič. Je šlo za ljubosumje?
Na tamkajšnji avtobusni postaji, v Slomškovi ulici ter v stanovanjskem bloku na bližnji Vrtni ulici je minulo nedeljo okoli pol sedmih zvečer prišlo do hujšega nasilja. Sprva naj bi šlo zgolj za verbalno nasilje in prepir, nato je vse skupaj preraslo v fizično obračunavanje, kjer je bilo uporabljeno tudi hladno orožje – nož. Na kraju prizorišča so se kmalu zatem znašli reševalci in policija. Ugotovili so, da je en človek v krvavem dogodku umrl, eden pa je bil hudo poškodovan.

“Danes, ob 18.30 uri smo bili policisti PU Murska Sobota obveščeni o dogodku na območju centra Murske Sobote, v katerem je bila med pretepom poškodovana ena oseba. Moški, ki je bil huje poškodovan je kmalu zatem zaradi poškodb na kraju umrl. Policisti in kriminalisti so kraj takoj zavarovali in pričeli z izvajanjem prvih nujnih ukrepov za izsleditev storilca. Malo pred 19. uro je bil v Murski Soboti izsleden drug udeleženec, ki je bil zaradi poškodb odpeljan v bolnišnico. Več informacij vam trenutno ne moremo posredovati, saj kriminalistična preiskava intenzivno poteka” je kmalu po dogodku sporočila Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota. Poleg policistov, kriminalistov in reševalcev, sta na kraju dogodka bili tudi okrožna državna tožilka Jana Rogan in dežurna sodnica okrožnega sodišča v Murski Soboti, Natalija Goldinskij Husar, ki je odredila nadaljnja preiskovalna dejanja.

Uporabljen naj bi bil kuhinjski nož

Kot so nam povedali očividci, je sprva šlo za verbalno nasilje, ki je preraslo v fizično. Med prepirom naj bi bilo uporabljeno tudi hladno orožje, menda večji kuhinjski nož. Epilog spopada: En človek, 26-letni domačin Marsel Habjanič iz Murske Sobote je podlegel poškodbam, saj je po naših podatkih bil večkrat zaboden, drugi udeleženec, gre za državljana Bosne in Hercegovine, 48-letnega D. S. iz Tuzle, ki je zaposlen v večjem slovenskem gradbenem podjetju, pa je po videnem na kraju dogodka bil hudo poškodovan. Šele pozneje po njegovi oskrbi s strani medicinskega osebja naj bi se ugotovilo, da poškodbe niso posebej hude, a je bil zaradi, neuradno vboda v vrat, prepeljan v bolnišnico v Mariboru.

Takšne sreče pa ni bil 26-letni Marsel Habjanič iz Murske Sobote, ki se je v prekmursko prestolnico priselil iz Dobrovnika in je imel svoje stanovanje v neposredni bližini avtobusne postaje, kjer je tudi umrl. Mladenič, ki je končal Srednjo šolo za gostinstvo in turizem Radenci ter postal turistični tehnik, je nazadnje bil zaposlen v sosednji Avstriji. Ko je pred leti, zaradi “korona odpuščanja” izgubil službo v graški Magni, je delal kot varnostnik. Fant se je po naših podatkih rad ukvarjal z različnimi športi, bil je tudi živahen fant in veseljak, ki nikomur ni želel nič slabega, med drugim pa je v prostem času poučeval otroke smučarskih veščin.

Posebni šok je v nedeljo okoli 22. ure doživel njegov oče Sandi Habjanič, znan podjetnik iz Kroga pri Murski Soboti, kjer živi s svojo novo soprogo in s tremi otroci. “Policisti so pozvonili in nam sporočili, da je sin mrtev. Dejali so, da preiskava poteka in zaenkrat nam ne morejo nič več povedati. Tako niti sami še vedno ne vemo, kaj se je pravzaprav dogajalo. Še ne vemo niti kdaj bomo lahko organizirali pogreb” nam je žalostno razlagal pokojnikov oče Sandi, ki je po krajšem presledku nadaljeval: “Vsak starš o svojem otroku vedno govori vse najboljše, a jaz dejansko o Marselu nimam povedati nič slabega. Res je bil razposajen in mladostniška razigranost ga je včasih pripeljala do kakšnih nevšečnosti, a zanesljivo lahko trdim, da nikomur ni želel niče slabega, še posebej nikoli ne bi kogarkoli ubil.” Ob tem se očetu ni niti sanjalo, kaj bi lahko bil vzrok za smrt njegovega prvorojenca, potihoma pa je namignil, da bi vmes lahko bilo ljubosumje …

Za mnoge so govorice o ljubosumju več kot dvomljive, kajti po uradnih policijskih podatkih je razlika med pokojnim in osumljencem kar 22 let in je bolj kot ne težko verjeti, da bi lahko imela isto dekle. Zato bomo o dejanskem vzroku za dogajanje v prekmurski prestolnici minulo nedeljo najbrž izvedeli šele na sodišču. “Po do sedaj zbranih obvestilih je osumljenec v stanovanjskem bloku z ostrim predmetom huje poškodoval oškodovanca, nato pa s kraja peš pobegnil. Moški doma z območja UE Murska Sobota, ki je bil huje poškodovan je kmalu zatem zaradi poškodb na kraju umrl. Policisti in kriminalisti so kraj takoj zavarovali in pričeli z izvajanjem prvih nujnih ukrepov za izsleditev storilca. Malo pred 19. uro je bil v Murski Soboti izsleden osumljenec, ki je bil zaradi poškodb odpeljan v bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. Po prvih podatkih je osumljenec, državljan Bosne in Hercegovine, ki začasno biva na območju R. Slovenije,” je še sporočila Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, ki je dodala, da policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah.