Sveže

FOTO: Vlomili v kapelico svete Trojice v lendavskih goricah

Kot kaže, nepridipravom več nič ni sveto. Zadnji vlom na lendavskem območju se je pripetil v lendavskih goricah, ko je neznani storilec (morda je teh bilo več), pred dnevi vlomil v sakralni objekt, če smo natančnejši, v kapelico svete Trojice, do katerega imamo Lendavčanke in Lendavčani poseben odnos in ponos.
Tarča vlomilcev ali vlomilca tokrat ni bila kakšna vinska klet, gostilna ali skladišče, temveč vsem dobro poznani sakralni objekt v lendavskih goricah, Lendavčanke in Lendavčani v ponos, kapelica svete Trojice. Nepridipravi, ki so morali biti vitki, so se v notranjost tega zgodovinskega objekta (najverjetneje) spravili kar z baterijskim kotnim brusilnikom, saj so rezi precej čisti in opominjajo na dejstvo, da je omenjeno kaznivo dejanje bilo potrebno storiti v čim krajšem času.

Lesena vrata glavnega vhoda v kapelico so namreč vedno odprta zaradi zračenja, vhod pa varujejo jeklena rešetkasta vrata. Vlomilci so se v notranjosti znesli nad zbiralniki prostovoljnih prispevkov, iz katerih so odnesli neznano vsoto gotovine ter lendavskemu župnišču, vključno s poškodovanimi vrati, povzročili za nekaj krepkih stotakov škode. Preostala oprema in vsem dobro znana krsta mumije Mihaela Hadika v sprevrženem tatinskem pohodu ni bila poškodovana.