Ostalo

Nasvet, ki ne bo odveč: Kako pregnati novoletnega mačka?

Na današnje Silvestrovo in tudi na jutrišnji novoletni je pričakovati, da bodo mnogi v novo leto vstopili v družbi. Če se bo zgodilo, da boste morda zaužili preveč alkohola, bo nekaj spodnjih nasvetov prišlo prav pri odganjanju morebitnega novoletnega mačka.
Brez skrbi, vsakega mačka se da pregnati z nekaj preprostimi triki, če jih boste le upoštevali. Začeti boste morali že čez dan. Da bo glavobol čim manjši, ne mešajte različnih alkoholnih pijač!

Veliko vode

To je najučinkovitejši način za preprečevanje ali preganjanje mačka. Če boste velik kozarec vode spili že pred spanjem in še enega takoj, ko se zbudite, boste zmanjšali dehidracijo telesa, ki jo povzroča alkohol.

Doza banane

Če se boste po zabavi počutili oslabele in vas bodo bolele mišice, je to znak, da ste res popili preveč. Alkohol namreč med drugim iz telesa odplakne tudi kalij, ki ga najhitreje nadomestite z banano. Za še boljši učinek jo zmešajte z mlekom in medom in si pripravite okusen napitek.

Obilen zajtrk

Po prekrokani noči vas bo okrepil hranljiv zajtrk; če vam želodec to dopušča, seveda. Namesto za klasičen sendvič se odločite za takšnega z avokadom, popečeno slanino, sirom in čebulo, ki naj bi mačka čudežno pregnal.

Metin čaj

Zelo dober napitek za odganjanje mačka je tudi čaj iz poprove mete.

Vroča juha ali sarma

Domača goveja in kurja juhica sta najboljše zdravilo za mačka, zelo dobro pa ga pozdravita tudi prežganka in dobra stara sarma, ki je postala že stalnica za prvi dan novega leta.

Ingverjev napitek

Slabost in utrujenost boste pregnali z ingverjevim napitkom, ki ga pripravite tako, da deset rezin ingverja zmešate z enim litrom vode in pustite vreti deset minut. Ko se nekoliko ohladi, dodajte sok ene pomaranče, sok pol limone in med po okusu.

Jogurt

Ker alkohol zakisa organizem, mu ponovno ravnovesje povrnite z jogurtom. Najboljši je navadni, ki pa mu lahko primešate malo medu.

Košček sadja

Če vam ne prija nič drugega, se potrudite in pojejte vsaj kakšen kos sadja. Izberite najljubšega, saj boste s prav vsakim grižljajem telesu naredili uslugo.

Izotonični napitki

Z njimi boste najhitreje zmanjšali možnost dehidracije ter telo napolnili s potrebnimi minerali in vitamini.

Koktajl Bloody Mary

Nič ne pozdravi mačka bolje kot stara dobra Bloody Mary. Če imate radi paradižnikov sok, seveda.