Ostalo

Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali sedem prometnih nesreč. V vseh je nastala samo materialna škoda. Obravnavani sta bili še dve poškodbi vozila na parkirnem prostoru in trije primeri povoženja divjadi. Poleg tega je bilo obravnavanih sedem kaznivih dejanj in štiri kršitve javnega reda.

S področja kriminalitete je bila na počivališču bencinskega servisa v Grabonošu obravnavana tatvina moške torbice z denarnico, bančnimi karticami in osebnimi dokumenti. V Murski Soboti so neznanci iz novega osebnega avtomobila ukradli vsa štiri kolesa. V Nemčavcih je neznanec vlomil v gradbeni kontejner in odnesel več kablov in drugo gradbeno orodje. Obravnavana je bila tatvina dveh koles v Veliki Polani in tatvina enega kolesa v Ljutomeru. Lendavski policisti so obravnavali moškega zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilje v družini. Osumljenemu je bil izrečen tudi ukrep prepovedi približevanja. Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe so zaustavili tujca kateri je uporabljal ponarejeno prometno dovoljenje vozila.

Javni red je bil kršen 3-krat v zasebnih prostorih in 1-krat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bil zasežen moped.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes čez dan na območju policijske postaje Murska Sobota in Gornji Petrovci.