Sveže

Nafta 1903 uspešna na minulem pripravljalnem srečanju

Lendavska ekipa modro-belih na pripravljalnih srečanjih kaže dobre rezultate, dobro igro ter zbranost. Tako je bilo tudi na sobotni pripravljalni tekmi proti Jurovskemu dolu, ko je Nafta 1903 zmagala z 10:1. Srečanje se je odvijalo na nogometnem igrišču v Gaberju.

Lendavčani so torej na nogometnem igrišču v Gaberju gostili tretjeligaša, ki spada pod MNZ Maribor in sicer NK Jurovski dol. Modro-bela četa je dosegla prepričljivo zmago, saj je gostom mrežo zatresla kar desetkrat, med tem, ko so sami prejeli zgolj en zadetek. Že rezultat prvega dela je bil neobičajno visok in sicer 6:1 za modro-bele.

Moštvo Jutrovskega dola ni bil dorasel nasprotnik razigranim domačim napadalcem. Pri gostiteljih na tej tekmi v moštvu ni nastopil igralec sredine Erik Hozjan, omeniti pa moramo, da je gostujoči trener bivši igralec NK Nafte, Tomica Novak. Gostitelji bi lahko dosegli še kak zadetek več,  saj so imeli še veliko neizkoriščenih priložnosti.

Prvi zadetek že v deveti minuti

Prvi zadetek na srečanju je dosegel Tomašek, po podaji Vide, v 9. minuti. Ta isti igralec je bil strelec tudi drugega zadetka in sicer v 16. minuti, po podaji Bobičanca. Izid so za tem znižali gostje na 2:1  preko Majerja, ki je preigral obrambo domačih na levi strani in z nizkim strelom ugnal Valentiča v 17. minuti. Strelec tretjega zadetka na srečanju je bil tokrat najboljši igralec v vrstah Lendavčanov, Bobičanec. Okroglo usnje je po strelu na vrata gostov zadelo Tomašeka , spremenilo smer in se odbilo v mrežo gostov, v 23. minuti.

Aplavz se še do dobra ni polegel, ko so Lendavčani znova slavili. Dve minuti po zadetku Bobičanca, je bil uspešen Biro, iz dobrih šestih metrov. Šlo je za odbitek v kazenskem prostoru. V 36. minuti je na semaforju že kazalo 5:1. Strelec zadetka je bil ponovno hitronogi desnokrilni igralec Tomašek, ki je bil neulovljiv za gostujoče obrambne igralce. Končni izid polčasa je v zadnji minuti prvega dela postavil Zagorec po podaji Bobičanca.

V drugem polčasu štri zadetki dveh igralcev

Z dobro igro so Lendavčani nadaljevali tudi v drugih 45. minutah in dosegli še štiri zadetke. Po dvakrat sta zadela Bobičanec in kapetan moštva, Bedő. Srečanje je sodil Robert Berki iz Čentibe, član MDNS Lendava. Naslednje srečanje in obenem zadnje pripravljalno pred startom v III. ligi -Vzhod bodo Lendavčani odigrali z moštvom iz Kobilja.