Sveže

Nafta 1903: Članska ekipa včerajšnji popoldan pričela s pripravami

Članska ekipa Nafte 1903 je včerajšnji torek pričela s pripravami na novo sezono. Igralci so se najprej v dopoldanskem času zbrali v prostorih stadiona kjer so se lotili predvsem vaj raztegovanja, v popoldanskem času, natančneje ob 16.00 uri pa so se odpravili tudi na igrišče z umetno travo pri Dvojezični srednji šoli Lendava. Bodo pa člani Nafte 1903 na odigrali vsaj devet prijateljskih pripravljalnih srečanj.
Članska ekipa lendavske Nafte 1903 je včeraj pričela s pripravami. Igralci so do sedaj delali po individualnih načrtih, vmes so imeli desetdnevni počitek, včeraj pa so začeli priprave tudi ekipno. Treninga se je udeležilo skupno 18 igralcev, modro-belo moštvo pa sta zapustila Žan Florjanc in Dragan Brkić. Kot smo uspeli izvedeti, pri Nafti 1903 kakšne posebne krepitve članske ekipe ne bo, lahko se zgodi da prihodov novih igralcev sploh ne bo. Vzrok bi sicer lahko bila domnevna nekoliko otežena finančna situacija, ki zaenkrat naj ne bi dopuščala večjih izdatkov. Člansko ekipo bodo tako najbrž dopolnjevale mladinske selekcije.

Trening so tako igralci najprej v dopoldanskem času zaradi slabih vremenskih razmer opravili v prostorih stadiona. Ti so se lotili predvsem vaj raztegovanja, v popoldanskem času, ko se je vreme izboljšalo, pa so se podali tudi na igrišče z umetno travo pri Dvojezični srednji šoli Lendava. Treninge bo lendavsko moštvo opravljalo še na igriščih v okolici, predvsem v Mostju in v Dolnjem Lakošu, kjer gostujejo že več let. Treningi se bodo odvijali dvakrat dnevno, opravili naj bi tudi vsaj devet pripravljalnih srečanj in sicer proti ekipam NK Krka, NK Ljutomer, NK Polana, FC Kaposvár, FC ZTE, HNK Dugo Selo ter HNK Polet. Datumi in ure srečanj bodo znani naknadno.

Iz Nogometnega kluba so med drugim sporočili, da so minuli ponedeljek s pripravami začeli tudi pri selekcijah U-17 in U-19. Ti bodo, kot običajno, trenirali na dveh igriščih z umetno travo in sicer pri Dvojezični srednji šoli Lendava ter pri Dvojezični osnovni šoli I Lendava, prijateljske obračune pa bodo odigrali proti ekipam iz hrvaškega Varteksa, Dravograda, ZTE-ja in Kaposvára. Vse ostale mlajše selekcije bodo, kot so še zaključili, pričele s treningi v ponedeljek, 16.01.2023.