Sveže

Kot kaže, bomo v Lendavi konec januarja dobili drsališče

V Lendavi bo Občina, kot kaže, tudi letos poskrbela za eno izmed najbolj priljubljenih zimskih radosti, drsanje. Drsališče bo tokrat postavljeno v bližini hotela Cubis, kjer je postavljena začasna tržnica in bo postavljeno dva tedna, med 26.1. ter 12.2.2023.
Nekoč smo se Lendavčani množično odpravljali v lendavske in dolgovaške gorice na manjši smučišči oz. sankališči, a so slednja že več kot petnajst let opuščena, v ospredje pa so vse bolj pričela prihajati drsališča. Ta so tradicionalno postavljena v Ljutomeru in tudi v Murski Soboti, v Lendavi pa posluha za tovrstno obliko preživljanja prostega časa v zimskih mesecih pred letom 2019, ko smo drsališče pri nas lahko uvideli prvič, ni bilo. Letos bomo lahko drsali na parkirišču ob hotelu Cubis med 26.1. ter 12.2.2023, kjer bo na voljo tudi gostinska ponudba.

Drsališče, ki bo letos torej postavljeno v središču mesta ob hotelu Cubis, bo veliko 250 kvadratnih metrov. Glede na dokumentacijo s katero razpolagamo, bo tokrat, kot kaže, šlo za pravi led, saj bo ob drsališču postavljen hladilni agregat. Spomnimo, leta 2019 je šlo za umetno maso, ki precej dobro posnema lastnosti pravega ledu. V kolikor bodo ostala pravila iz leta 2019, bosta drsanje in uporaba drsalk za občane Lendave brezplačna, drsanje pa naj bi, po prvih informacijah, obratovalo vsak dan med 10.00 uro dopoldan in 21.00 uro zvečer.