Ostalo

Na državnem tekmovanju dva dijaka SPTŠ med najboljšimi tremi

Dijaki Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota, ki obiskujejo program Tehnik računalništva, so se udeležili dveh državnih tekmovanj in sicer Festivala inovativnih tehnologij ter tekmovanja ACM iz računalništva in informatike. Dosegli so vrhunske rezultate na tekmovanjih v programiranju in izdelovanju spletnih aplikacij.
V mesecu marcu 2023 so se dijaki Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota, ki obiskujejo program Tehnik računalništva, udeležili dveh državnih tekmovanj, in sicer Festivala inovativnih tehnologij ter tekmovanja ACM iz računalništva in informatike.

18. državno srednješolsko tekmovanje ACM iz računalništva in informatike je organizirano v sodelovanju z Inštitutom Jožefa Štefana (IJS), Fakulteto za matematiko in fiziko (FMF) Univerze v Ljubljani, Fakulteto za računalništvo in informatiko (FRI) Univerze v Ljubljani, Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) Univerze v Mariboru, Fakulteto za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT) Univerze na Primorskem in IEEE Slovenija.

Na omenjenem tekmovanju so se dijaki SPTŠ Murska Sobota udeležili tekmovanja v izdelovanju spletnih aplikacij in programiranja. Tekmovanje je v soboto, 25. marca 2023, potekalo na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani. Dijak 4. letnika Žan Gomboc je pod mentorstvom učitelja Dominika Letnarja osvojil 1. mesto v kategoriji izdelovanje spletnih aplikacij, dijak 4. letnika Niko Pozderec pa je prav tako pod mentorstvom Dominika Letnarja osvojil 3. mesto v kategoriji izdelovanje spletnih aplikacij.

Državno tekmovanje v programiranju, ki ga organizira ZOTKS (Zveza za tehnično kulturo Slovenije), je letos v soboto, 11. marca 2023, potekalo v Ljubljani na Fakulteti za računalništvo in informatiko. Dijaki SPTŠ so se udeležili tekmovanja iz znanja računalništva – programiranje za srednje šole. Dijak 4. letnika Žan Gomboc je pod mentorstvom učitelja Dominika Letnarja osvojil 7. mesto v programiranju (1. skupina) v programskem jeziku C++ ter tako osvojil srebrno priznanje.

Omeniti velja tudi, da so na tekmovanju ACM v kategoriji izdelava spletnih aplikacij v zadnjih 6 letih na šoli dosegali odlične rezultate.

  • Mark Ivanič – 3. mesto (2022)
  • Timotej Zadravec – 1. mesto (2021)
  • Mihael Lebar – 1. mesto (2020)
  • Blaž Bernjak – 2. mesto (2019)
  • Žan Horvat – 2. mesto (2018)
  • Tadej Šinko – 3. mesto (2017)

“S tem smo na Srednji poklicni in tehniška šoli Murska Sobota ponovno pokazali, da dijaki na naši šoli pridobijo veliko strokovnega znanja in so zato uspešni tako na izbranih študijih kot pri opravljanju poklicne kariere,” so sporočili.