Ostalo

FOTO: V Moravskih Toplicah svojemu namenu predali prvi lekarniški prodajni avtomat v Pomurju

V Moravskih Toplicah obratuje prvi lekarniški avtomat v Pomurju. Zasebna lekarna Drage Bratkovič v želji, da bi svojim strankam ponudili najnovejše in najboljše storitve, sledi svetovnim trendom in uvaja novost v Pomurju. Tovrstne avtomate sicer že poznajo v nekaj krajih po Sloveniji.
Lekarna Moravske Toplice, ki je v Moravskih Toplicah pod vodstvom mag. Drage Bratkovič prisotna že 15 let, se lahko pohvali z edinstveno pridobitvijo, in sicer z lekarniškim avtomatom, v katerem lahko dobite okoli 60 izdelkov za lajšanje manjših zdravstvenih tegob in drugih izdelkov za intimo, higieno, nego telesa in prehranska dopolnila. Nova storitev omenjene lekarne je od včeraj na voljo noč in dan, sedem dni v tednu. Zdravil, ki so dosegljiva na recept, se sicer tukaj ne da dobiti.

S prodajnim avtomatom bo torej možen hiter in enostaven dostop do izdelkov. Plačilo je možno tako z gotovino, kakor tudi s plačilnimi karticami. Avtomat se nahaja v sklopu lekarne v Moravskih Toplicah, na naslovu Kranjčeva 14A, 9226 Moravske Toplice. Omenjena zasebna lekarna je tako lahko zgled pomurskemu javnemu lekarniškemu zavodu, saj uporabniki določene izdelke torej lahko dobijo izven delovnega časa lekarne v vseh letnih časih, saj je temperaturno reguliran.

Omenjena pridobitev je vsekakor dodana vrednost tako za občane, kakor tudi za številne obiskovalce turistično najbolj priljubljenega kraja v Pomurju. Delovanje avtomata je predstavil in prikazal Žan Bratkovič, sicer sin lastnice lekarne. Takšni avtomati so dobrodošli predvsem v krajih, kjer ni dežurnih lekarn. Slavnostnega odprtja se je udeležil župan Občine Moravske Toplice Alojz Glavač, dogodek pa ja glasbeno pospremila Blanka Tomašić.