OstaloLokalne volitve 2022

Lokalne volitve 2022: Županske kandidate bomo na Lendavainfo soočili v četrtek ob 20:15 uri

Tudi tokratne lokalne volitve na spletnem mediju Lendavainfo.com spremljamo podrobno. Odzvali smo se povabilom list, ki so pripravile tiskovne konference, do dobra smo spoznali vse tri kandidate, ki se potegujejo za županski stolček, najpomembnejši in tudi zaključni del kampanje pa bo soočenje vseh treh kandidatov, ki pa bo tokrat potekalo v neposrednem prenosu na našem spletnem portalu. Koncept soočenja ostaja enak kot pred štirimi leti. Soočenja žal letos zaradi zasedenosti ni mogoče izvesti v Gledališki in koncertni dvorani.
Lokalne volitve so volitve organov lokalne samouprave in so izraz pravice prebivalcev lokalnih skupnosti, da sami upravljajo z lokalnimi zadevami. Redne volitve v občinske svete je v mesecu juliju razpisal predsednik državnega zbora. Redne volitve županov se opravijo hkrati z rednimi volitvami v občinske svete. Prvi krog lokalnih volitev bo potekal v nedeljo, 20. novembra 2022, drugi krog pa v nedeljo, 4. decembra 2022. Župani se volijo po večinskem sistemu, občinski sveti pa po večinskem ali proporcionalnem sistemu.

Pri spletnem mediju lokalne volitve in kandidate pa tudi liste spremljamo zelo podrobno. Tudi tokrat bomo organizirali soočenje vseh treh županskih kandidatov, ki pa ne bo takšno, kot je bilo pred štirimi leti, v Gledališki in koncertni dvorani, saj slednja žal ni prosta. Bomo pa za potrebe soočenja izkoristili sodobno tehnologijo in soočenje organizirali v neposrednem prenosu, ki si ga boste lahko ogledali v četrtek, 17.11.2022 od 20:15 ure naprej. Predvidoma bo soočenje trajalo slabi dve uri, vodil pa ga bo poznani lokalni radijski voditelj Sándor Kovács.

Za ogled soočenja tako potrebujete internetno povezavo, ter obisk našega spletnega portala. Koncept soočenja ostaja povsem isti kot pred štirimi leti, vprašanja, ki jih bo voditelj postavljal udeležencem pa so skrbno izbrana in problematizirajo aktualne dogodke, ekološke probleme, probleme demografije in ostale pomembne zadeve, ki se tičejo vseh občanov občine Lendava. Prihod na soočenje so potrdili vsi trije kandidati in tako so si, pohvalno, poleg obilice dela s predstavitvami po krajevnih skupnostih vzeli še čas za osrednje soočenje.

Da bi na soočenju upoštevali tudi vas, publiko, nam lahko na elektronski poštni naslov soocenje2022@gmail.com do četrtka do 12.00 ure pošljete poljubno vprašanje, ki ga bomo, če bo vprašanje seveda izbrano, postavili vsem trem kandidatom.

Pri pripravi soočenja je svojo pomoč ponudila tudi Mestna skupnost Lendava, za kar se ji iskreno zahvaljujemo.