Ostalo

Lendavskemu Varisu priznanje za inovacijo za vitko LSCC – GK steno

Pomurska gospodarska zbornica in Pomursko društvo za kakovost sta včeraj v Dvorcu Rakičan pripravila 28. letno konferenco “Z inovacijami premikamo meje,” na kateri so bila med drugim podeljena priznanja najboljšim inovativnim podjetjem in inovatorjem. Priznanja so šla v roke podjetjem Varis Lendava (vitka LSCC – GK stena), Cleangrad (drsna vrata za čiste prostore), Avirings (sledilni obroček za športne golobe), Roto Eco (Ro-pump pametna hišna črpališča), Saubermacher – Komunala (mobilna aplikacija) in Arcont (priprava za obračanje stenskih elementov).
Podjetje Varis Lendava d.o.o. je hitro rastoče podjetje in ima na področju proizvodnje gotovih kopalnic več kot 40 let izkušenj. V podjetju s skrbnim načrtovanjem, izborom sestavnih komponent ter tehnološkim procesom sledijo smernicam trajnostne gradnje. “Razvoj vitke LSCC gotove kopalnice temelji k doseganju standarda trajnostne gradnje, naše gotove kopalnice bodo tako energetsko in zvočno učinkovitejše kot klasična izvedba iz navadnega betona in nenazadnje popolnoma razgradljive, največjo prednost pa bomo imeli predvsem pri zniževanju teže produkta,” so zapisali.

Za izvedbo inovacije “Vitke lahkoagregatne samozgoščevalne betonske stene za gotove kopalnice” (kratko: Vitke LSCC GK) so pri lendavskem podjetju prejeli tudi sredstva v okviru javnega razpisa Spodbude za raziskovalno razvojne projekte 2, ki je sofinanciran s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Tekom projekta so med drugim izvedli tudi simulirana in mehanska testiranja prototipa po normah in predpisih, izdelali celostni testni produkt v realnem okolju ter nulto serijo.

Med vidnejšimi priznanji, ki jih je podjetje prejelo v zadnjem času in zaradi katerih spada med izstopajoča pomurska podjetja, je nagrada odličnosti za družinsko podjetje 2022 EY Slovenija. Direktorica Sabina Sobočan je prejela tudi prestižno nagrado za komunikacijsko odličnost menedžerjev primus 2022, upravni odbor Združenja Manager pa jo je izbral za menedžerko leta 2022.