Ostalo

Helen Doron: Angleščine se tako (uspešno) uči tudi 140 lendavskih otrok

Mednarodno  priznana  metoda  učenja angleščine Helen Doron, katere posebnost je spodbujanje naravnega načina učenja jezika skozi aktivnosti, ki so primerne za otroke že v starosti od treh mesecev naprej,letos praznuje peto obletnico delovanja na slovenskem trgu. Območje  severovzhodne Slovenije se lahko pohvali s kar tremi učnimi studii  –  Lendava, Murska Sobota in Ptuj –, ki sledijo globalnim trendom.

Po zaslugi metode Helen Doron angleško govori že skoraj dva milijona otrok po vsem svetu, med njimi je tudi vse več slovenskih otrok, ki centre Helen Doron po Sloveniji lahko obiskujejo že  jubilejno  peto  leto  zapored.  O  vse  večji prepoznavnosti  pomena  učenja  angleščine  v najzgodnejših obdobjih pričata tako zadovoljstvo staršev in malčkov s tečaji Helen Doron, kakor tudi rekordni vpis jeseni 2015 in v času zimskih vpisov 2016. Ta je namreč znova presegel pričakovanja, saj so centri na ravni Slovenije vpisali več kot 1.300 tečajnikov, kar predstavlja 42-% rast v primerjavi z enakim obdobjem lani.

K vseslovenski rasti so prispevali tudi studii v severovzhodni Sloveniji, saj je studio v Lendavi zabeležil 5-% rast v samo enem letu, studia v Murski Soboti in na Ptuju pa sta skupno vpisala kar 80 novih tečajnikov.

Doris  Klennert, franšizij in vodja učnega studia Helen Doron English v Lendavi, dodaja: “Angleščino po metodi Helen Doron poučujem 3. leto in z rezultati svojega dela sem več kot zadovoljna. Odločitvi, da postanem učiteljica po metodi Helen Doron in odprem svoj studio, sta bili med najboljšimi odločitvami v mojem življenju. Neizmerno me veseli delo z otroci, uživam v pripravi  novih  učnih  materialov  in  z  veseljem  sprejemam  številne  novosti,  ki  jih  za  nas pripravljajo v matičnem podjetju. Ponos na obrazih staršev, ki opazujejo svoje malčke na naših odprtih urah, je dodatna potrditev mojega dela.”

Katja Kolbl, franšizij in vodja učnega studia Helen Doron English Murska Sobota, pojasnjuje: “Mednarodni ekipi Helen Doron English, ki ima kar 30-letno tradicijo, smo se sicer pridružili komaj lani jeseni, vendar smo že po pol leta ponosni na vse naše tečajnike in na naš uspeh. To, da je Helen Doron English metoda res izjemna, nam pove dejstvo, da se za tečaje zanima vse več  ljudi,  naši  tečajniki  pa  se  vedno  znova  z  veseljem  vračajo.  Ponosni  smo,  da  lahko spremljamo in spreminjamo generacijo otrok, s tem da jim odpiramo vrata v svet jezika, na način, ki ga poznajo že prek učenja materinega jezika.”

Priljubljenost Helen Doron metode učenja med starši in malčki izhaja iz poudarka potrebe po zgodnjem začetku učenja tujega jezika, in sicer pri otrocih starih že od 3 mesecev naprej. Učenje v skladu s to metodo temelji na igri in sproščenem ponavljanju ter petju, saj si otroci na ta način jezik lažje zapomnijo in se ga naučijo enako kot maternega. Učna metoda pa ni prilagojena samo malčkom v najzgodnejšem obdobju, ampak je primerna tudi za otroke v nekoliko starejših starostnih kategorijah, in sicer od 3-6 let in 6-12 let, ter za najstnike v obdobju od 12-19 let.

Več kot 125.000 otrok po svetu zaupa metodi zgodnjega učenja angleščine Helen Doron, med njimi je tudi 1.300 slovenskih tečajnikov, od tega več kot 140 tečajnikov prihaja iz Lendave, Murske Sobote in Ptuja.
Studio v Lendavi, ki deluje že drugo leto zapored, beleži 5-% rast, medtem ko sta studia v
Murski Soboti in na Ptuju vrata odprla minulo jesen.
Franšizna mreža v Sloveniji obsega štiri učne centre in šest učnih studiev ter 26 certificiranih učiteljev. Dodatno se letos v Sloveniji odpira kar 13 novih delovnih mest za učitelje angleškega jezika, od tega eno v Murski Soboti in eno na Ptuju.