Ostalo

Dan žena v hotelu Elizabeta v Lendavi

Minuli torek  je ob 19. uri v hotelu Elizabeta v Lendavi potekal glasbeno razvedrilni program v organizaciji Krščanske adventistične cerkve. Naslov Samo zate je osebno vabil hčere, sestre, matere, babice, tašče, sestrične in prijateljice na večer razvajanja za dušo.

Dvorana se je napolnila in še preden so obiskovalke sedle, jih je na stolu čakalo presenečenje: vabilo na naslednji dogodek in tudi unikatni prtički, ki so jih v ta namen izdelali v Varstveno delovnem centru Lendava. Po nagovoru krajanke Martine Miljuš so obiskovalke prisluhnile božajočim in poskočnim zvokom kitare, iz katere je zvoke izvabljal prof. Dušan Stojanovič ter prozi in poeziji krajevnih umetnic Olge Paušič, Rozike Gojič in Verone Avguštin. Vse to je navzoče umetelno zazibalo v globine razumevanja ženskega srca in občutja. Tudi glavna misel Jelene Ostojić Jović, ki je kakor zlata nit povezovala dele programa, je govorila o razvoju ženskega pogleda same nase in vodila k odgovoru na vprašanje, kdo je ženska.

Sklep večera je bil, da je bila ženska ustvarjena čudovita, močna in očarljiva. Večer se je zaključil s prijetnim kramljanjem ob prigrizkih in željo, da se snidenja nadaljujejo.