Sveže

FOTO: Zaključili teden dejavnosti

Na Dvojezični srednji šoli v Lendavi do včeraj zaključili s tednom dejavnosti. V amfiteatralni učilnici so predstavili svoje izdelke, s pomočjo katerih so se izobraževali in raziskovali. S tem so med drugim začeli tudi prvomajske počitnice.

“V preteklem tednu smo se na DSŠ Lendava lotili iskanja boljšega sveta. Naš vsakdanjik je zdaj že močno prežet z opozorili, svarili in kritikami generacij pred nami – kakšen je to svet, kje so vrednote, mlade nič več ne zanima, samo še v telefone ‘buljijo’. Pa smo na nek način dokazali, da to ni res. Ti telefoni, ti ekrani, v katere smo morda res preveč zazrti, nam lahko tudi pomagajo pri nečem, kar je izrednega pomena. Poslati sporočilo v svet, ozavestiti druge, pritisniti na tiste, ki so odgovorni za izkoriščanje delovne sile v revnejših državah, tiste, ki nas slepijo in vabijo k nakupu izdelkov, ki jih preplačamo in ki zaradi barvil ali materialov škodijo našemu zdravju. Za obveščanje o dogajanju na šoli je odlično poskrbela ekipa poročevalcev in snemalcev, za kar smo jim globoko hvaležni,” so povedali organizatorji tedna aktivnosti na DSŠ Lendava.

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/113431614612884969612/albumid/6277534933651843537?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]