Sveže

FOTO: Vlomilec znova na delu: Tokrat se je znesel nad barom Drvarnica

Imamo v Lendavi opravka s serijskim vlomilcem, ali pa gre morda za več posameznikov? Današnje zgodnje jutro je bil nepridiprav znova na pohodu. Tokrat se je lotil bara Drvarnica iz katerega sicer ni odtujil ničesar, a je povzročil gmotno škodo. Policisti že zbirajo obvestila.
Po dveh decembrskih vlomih v dve zdravstveni ustanovi, po januarskem vlomu v moški frizerski salon Tanja na Mlinski ulici, darilnico Ahaj na Glavni ulici ter po februarskem vlomu v dve stanovanjski hiši -v eno v Lendavi in v eno v Dolgi vasi, se je neznani storilec danes zgodaj zjutraj znesel še nad barom Drvarnica. Iz omenjenega gostinskega obrata sicer ni odtujil ničesar, njegov namen je najverjetneje bil odtujiti morebitno gotovino, ki pa je tam ni bilo, je povzročil gmotno škodo na dveh vratih in oknu.

Neznani storilec naj bi, po besedah Stefane Davidovske, najemnice gostinskega obrata, čez prva vhodna vrata vstopil s silo, za tem pa s silo želel vstopiti še čez notranja vhodna vrata. “Storilec je steklo na vratih najbrž razbil z namenom, da jih odklene z notranje strani, a na vratih prostoročnega zaklepa nimamo nameščenega, saj je za zaklepanje ali odklepanje z obeh strani potreben ključ,” je povedala. Takrat se je v notranjost podal čez okno, ki ga je odprl s silo, ter na tla pometal nekaj predmetov.

Ob vstopu v notranjost je preiskal nekaj predalov, a ga je kmalu za tem spodil alarm. “Kljub temu, da je varnostna služba v bližini in kljub temu, da se je ta odzvala nemudoma, je storilec pobegnil v hipu. Upravičeno predpostavljam, da je bil peš. Storilec ni odtujil ničesar, je pa povzročil nekaj materialne škode,” je za naš spletni portal zaključila Davidovska in dodala, da se je vlom zgodil po četrti uri ter da gostinski obrat od dopoldneva že posluje normalno.