Sveže

VIDEO: Arbitraža: Vladna delovna skupina na lendavski Občini

Člani vladne delovne skupine za implementacijo končne razsodbe arbitražnega sodišča so pod vodstvom državnega sekretarja v Kabinetu predsednika vlade dr. Erika Kopača obiskali obmejna področja, ki jih neposredno zadeva razsodba sodišča. Namen obiskov je pogovor s prebivalci teh področij o konkretnih rešitvah za njihove težave in izražene potrebe.
Včeraj so vladni predstavniki obiskali Občini Razkrižje in Lendava oz. KS Hotiza. V veliki sejni dvorani so se za zaprtimi vrati sestali s šestimi občani (vseh šest je bilo prebivalcev naselja Hotiza) in sestankovali dobro uro in pol. Predstavili so jim izhodišča za interventni zakon za zaščito pravic prebivalcev ob meji z južno sosedo, ki so kakorkoli prizadeti zaradi junijske arbitražne odločitve. V Lendavi je beseda med drugim tekla tudi o vsaj 800 hektarjih zemljišč v lasti Slovencev, betonarni družine Balažic, o gozdu pri tromeji (Benica/Murska Šuma) in predvsem o visokovodnih nasipih.

VIDEO: Izjave: Generalna sekretarka vlade Lilijana Kozlovič, državni sekretar dr. Erik Kopač in župan Občine Lendava, mag. Anton Balažek: