Sveže

Dolga vas: Policisti našli elektronske naprave in pripomočke za tatvino vozil

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe M. Sobota so minulo nedeljo v dopoldanskem času med kontrolo cestnega prometa v Dolgi vasi ustavili in kontrolirali osebni avtomobil BMW Coupe, moldavskih registrskih številk, katerega je vozil državljan Romunije.
Pri kontroli vozila so policisti našli elektronske naprave in pripomočke, ki se uporabljajo za tatvino novejših in cenovno dražjih vozil. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 30-letni državljan Romunije, iz Italije v smeri Madžarske potoval še z dvema neznanima storilcema, s katerima je v Italiji ukradel osebni avtomobil BMW X5 in Toyoto Prius, z nameščenimi moldavskimi registrskimi tablicami.

Ugotovitve kriminalistov so bile posredovane madžarskim varnostnim organom, ki so obe vozili v bližini meje z Romunijo ustavili in kontrolirali. Pri identifikacijskem postopku obeh vozil je bilo ugotovljeno, da je sta bili ukradeni v Italiji.

Kriminalisti so voznika, državljana Romunije s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Velike tatvine po 205. členu KZ-1 in kaznivega dejanja Izdelovanje in pridobivanje orožja in pripomočkov, namenjenih za kaznivo dejanje po 306. členu KZ-1 privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.