Ostalo

FOTO: V Športni dvorani DSŠ Lendava se je odvil mednarodni turnir v košarki

Čez celoten popoldan minulo soboto se je v dvorani Dvojezične srednje šole Lendava odvijal mednarodni turnir v košarki, v katerem so sodelovali košarkarji KK Lindau iz Lendave, košarkarji iz srbskega Novega Sada ter iz hrvaškega Murskega Središća. Turnir so dobili gosti iz Srbije.
Košarkarski klub Lindau Lendava je minulo soboto organiziral mednarodni turnir v košarki z udeležbo moštva Rudar iz Murskega Središča, moštva veteranov iz Novega Sada ter domačinov. Ob več kot 20 obletnici sodelovanja z gosti iz Hrvaške so se gostje iz Srbije turnirja udeležili prvič, z dobrodošlico pa jih je že v petek sprejelo tudi Srbsko kulturno društvo iz Lendave. V času bivanja so si gostji ogledali razgledni stolp Vinarium in ostale znamenitosti v Lendavi ter bili navdušeni nad sprejemom. Pred začetkom športnih srečanj je udeležence in prisotne gledalce pozdravil domači predsednik kluba Gorazd Horvatič, jim zaželel polno športnih užitkov, vsi prisotni pa so se z minuto molka spomnili na ne davno preminulega predsednika kluba Roberta Ščapa.

  • Prvo srečanje: KK Lindau – KK Novi Sad 41:47 (9:11, 11:10, 10:13, 11: 13)
  • Drugo srečanje: KK Lindau – KK Rudar 35:50 (9:15, 7:15, 9: 5,10: 15)
  • Tretje srečanje: KK Rudar – KK Novi Sad 35:37 (7:9, 8:10, 8:12, 12: 6)

Prvo mesto so po športnih in borbenih srečanjih osvojili igralci iz Novega Sada, domačini pa so kljub obema porazoma na parketu pustili dober vtis ter bili s svojo igro zadovoljni, predvsem zato, ker rezultat ni bil v ospredju.

Za Lindau so igrali: B. Györkös, R. Lenarčič, S. Horvatič, M. Čeke, S. Potisk, D. Zrna, G. Horvatič, T. Hozjan, D. Pintarič, I. Feher, T. Bojnec, T. Hozjan. Sodnika srečanj: B. Bratkovič, V. Horvatič.