Sveže

Tudi to so bile včerajšnje volitve: Krajevna skupnost Mostje-Banuta je imela volišče v šotoru

Včerajšnja nedelja je minila v znamenju volitev, ko smo polnoletni državljani v prvem krogu volitev izbirali najvišje vodstvo države. Nekateri so to lahko storili dostojno, v prostorih, ki so ustrezni za takšen dan, spet drugi, natančneje krajani krajevne skupnosti Mostje-Banuta pa so svojo voljo lahko izrazili v šotoru ob nogometnem igrišču.
Ta članek bi, v kolikor bi jo imeli, zagotovo sodil v kategorijo “Saj ni res pa je.” Včerajšnjo nedeljo smo v prvem krogu izbirali najvišjega predstavnika države, volišča pa so na območju naše občine bila v veliki večini urejena v vaških domovih. V Lendavi, kjer takšnega prostora žal (več) nimamo, pa v prostorih šol, Centra za zaščito in reševanje ter podobno. A vsi niso bili te sreče, govorimo o krajevni skupnosti Mostje-Banuta, kjer so krajani svoj glas lahko oddali v šotoru, ki je bil postavljen tik ob tamkajšnjem nogometnem igrišču, kjer se je v popoldanskih urah odvilo tudi nogometno srečanje.

Znano je, da je vaški dom v Mostju nevaren in zaradi tega neuporaben za kakršno koli dejavnost, prostore nogometnega kluba pa tokrat ni bilo mogoče uporabiti, saj se je v popoldanskem času tam odvijalo nogometno srečanje 9. kroga MNL Lendava. Žal tako ni preostalo drugega, kot da pristojni volišče uredijo v šotoru, na gramozirani podlagi in samo sreča je bila, da jesen ni tako mokra kot bi sicer lahko bila. So pa seveda s takšnim “prostorom” zelo nezadovoljni pri vodstvu tamkajšnje krajevne skupnosti, ki se že leta in leta trudijo urediti tamkajšnji vaški dom (trenutno je ta v lasti Župnije Lendava, ki ga želi prodati), pa tega brez pomoči Občine žal ne gre storiti.

Krajani so sicer v preteklosti lahko glasovali v prostorih nekdanje gostilne Škafar, a to tokrat ni mogoče, saj gostilne več ni. Sami so nekako špekulirali, da bi bilo volišče morda najboljše “prestaviti” v sosednje Genterovce, v prostore tamkajšnje osnovne šole, ali pa, da bi bilo poskrbljeno vsaj za kakšen bivalni kontejner. K sreči temperature še ne kažejo svojih zob in čeprav so imeli v šotoru pripravljeno ogrevanje, bi tudi to bilo vprašljivo, saj je šotor vendarle le šotor. Trajne rešitve sicer zaenkrat ni na vidiku in kot kaže, se krajani Mostja in Banute v ta šotor včeraj niso podali zadnjič.