Ostalo

FOTO: V Ljutomeru dprli enoto Večgeneracijskega centra Pomurje

Po Ljubljani in Murski Soboti je tudi Ljutomer dobil enoto Večgeneracijskega centra Pomurje. V prleški prestolnici so enoto odprli včeraj, v sklopu ljutomerskega občinskega praznika, večgeneracijski center Pomurje pa je vzpostavila Slovenska filantropija – združenje za promocijo prostovoljstva.
Večgeneracijski center Pomurje je vzpostavila Slovenska filantropija – združenje za promocijo prostovoljstva. 15 večgeneracijskih centrov sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Namen večgeneracijskih centrov je ponuditi različne in dostopne preventivne programe za ranljive družbene skupine.

Olga Karba, županja občine Ljutomer: “Z otvoritvijo tega centra postajamo močnejši, kot skupnost. Vidimo, kaj vse je možnost, ko pogumni, pošteni ljudje, naše sokrajanke in sokrajani, stopijo skupaj. Naša skupna naloga je, da ustvarimo nov val podpore med ljudmi za srčnost in sočutje ter najdemo pogum za spremembe. Da navdušimo okolje za to, da vsak dan upamo pomagati drugim. In da spoznamo, kako nas močnejše vezi vodijo naprej. Ob tej priložnosti se moram zahvaliti mag. Darku Kranjcu iz Hiše Sadeži družbe Murska Sobota, vodji ljutomerske enote Večgeneracijskega centra Pomurja mag. Nini Stegmuller in nekdanjemu podžupanu Občine Ljutomer Janezu Venclju, ki je pred leti podal pobudo in navezal prve stike za realizacijo tega projekta. Želim si, da ta enota v Ljutomeru postane stičišče generacij in prostovoljcev tega dela Slovenije.”

Foto: Olgakarba.si