Ostalo

FOTO: Tudi v Društvu upokojencev Lendava obeležili Tedne ljubiteljske kulture

Vseslovenski Tedni ljubiteljske kulture (TLK), ki jih prireja Javni sklad za Republike Slovenije za kulturne dejavnost (JSKD), letos potekajo med 19. majem in 18. junijem po vsej Sloveniji in zamejstvu. Letošnji potekajo pod častnim pokroviteljstvom ministrice za kulturo dr. Aste Vrečko. Tednom ljubiteljske kulture so se pridružili tudi pri Društvu upokojencev Lendava.
“V društvu, ki ima kakih 600 članov so zelo aktivne številne sekcije in skupine. Povsod radi sodelujejo – pa naj bo to šport, ohranjanje kulturne dediščine, prostovoljstvo ali ljubiteljska kultura … Pevski zbor društva Nimam časa, je predprejšnji vikend sodeloval na območnem srečanju pevskih zborov in malih vokalnih skupin v organizaciji JSKD OI Lendava v Turnišču.

Minuli vikend je literarna sekcija pripravila literarni večer z Janjo Magdič s predstavitvijo pesniških zbirk Iskrenje srca in Drobtinice sreče. Pesmi so brale: Jerica Trojak, Anica Varga in Marika Varga. Z avtorico se je pogovarjala upokojena učiteljica in pesnica Ivanka Tompa. Za glasbeno spremljavo sta poskrbeli mladi glasbenici Glasbene šole Lendava: Kaja Furlan in Lora Nađ.

Zbrane je na začetku pozdravil in se na koncu zahvalil predsednik DU Lendava Aleksander Varga. Literarni večer je bil posvečen Tednom ljubiteljsek kulture, ki se je končal s skupno pesmijo Kje so tiste stezice,” so sporočili iz DU Lendava.

FOTO: DU Lendava