Ostalo

Badminton: Slovenska moška reprezentanca se vrača domov

Slovenska moška reprezentanca se je udeležila Evropskega prvenstva moških ekip v Kazanu v Rusiji. Prvenstvo se odvija do 21.2., a so se naši reprezentanti, med katerimi je tudi Lendavčan Iztok Utroša ter trener članske reprezentance, Denis Pešehonov, predčasno vrnili domov.

Poleg Iztoka Utroše in Alena Roja je selektor članske reprezentance Denis Pešehonov izbral še dva mlada tekmovalca, Miho Ivaniča in Martina Cerkovnika. Slovenija je nastopila v skupini 5, kjer je kot nosilka skupine bila postavljena favorizirana Rusija, poleg omenjene pa sta v skupini bili še dve močni reprezentanci – Avstrija in Ukrajina. Našim fantom pa na žalost ni šlo po načrtih, saj so izgubili prav vse tri dvoboje.

“Žal ni šlo vse kot sem si želel sam. Izgubili smo vse tri dvoboje (proti Rusiji, Ukrajini in Avstriji), pa tudi glede svoje igre nisem ravno zadovoljen. Igral sem proti bistveno višje rangiranim igralcem od mene in dva singla izgubil v treh setih, proti Avstriji pa končno tudi zmagal. Izgubil sem proti Rusu, ki je 50. na svetu (22:20, 16:21, 21:12) ter proti Ukrajincu, ki je par mest nižje (16:21, 21:12, 21:17). Avstrijca sem končno zmagal (21:18 21:18) ter zmagal tudi v dvojicah v tretjem setu (21:19), ampak smo na žalost izgubili 3:2, borili pa smo se do zadnje točke. Zelo se veselim naslednjih tekmovanj, ker mislim da prihajajo dobre tekme,” je povedal izkušeni Iztok Utroša.