Ostalo

Badminton: Naja Horvat državna prvakinja v kategoriji do 11 let!

Minulo soboto se je v Ljubljani odvijalo državno prvenstvo do 11 in 17 let za posameznike in dvojice za sezono 2021. Mladi tekmovalci badmintonskega kluba Mladost iz Lendave so se odrezali več kot odlično in domov prinesli lep kupček medalj. Med drugim velja omeniti, da je lendavski klub dobil tudi novo državno prvakinjo v kategoriji do 11 let, to je postala Naja Horvat.
V kategoriji do 11 let so lendavski klub zastopali Sven Pahor, Mia Oletič in Naja Horvat

Sven je med posamezniki končal na 5. mestu. V prvem krogu je prepričljivo premagal Jon Stuška iz Ljubljane, nato pa je v boju za polfinale izgubil proti Kungočanu Roku Haliču. Sven je igral tudi v kategoriji fantovskih in mešanih dvojic. V igri fantovskih dvojic je moči združil z Žigo Čukom (BK Bit). Svoj nastop sta zaključila že v prvem krogu, ko sta po treh nizih od njiju bila boljša Matic Podvez in Oskar Povšič (BK Bit). V igri mešanih dvojic pa je nastopil s klubsko kolegico Mio Oletič. Priborila sta si bronasto medaljo. V boju za finale sta izgubila proti še eni klubski kolegici, Naji Horvat in njenemu partnerju Maksu Trampužu (BK Konex).

Naja pa je s Trampužem premagala vse ovire in stopila na najvišjo stopničko. Najbolj napeto tekmo sta odigrala v finalu. Po precej napetih treh nizih (19-21, 21-16 in 21-19) sta z Maksem bila boljša od naveze Mašić/Milivojević. A to za Najo ni bilo edino zlato na tem državnem prvenstvu. Naja je namreč postala državna prvakinja med posameznica, po tem ko jo pokorila vso konkurenco. Naja ni izgubila niti enega niza in je tako prepričljivo osvojila naslov državne prvakinje. V svoj kupček kolajn pa je z Mio Oletič dodala še srebro v igri dekliških dvojic.

Mia si je poleg osvojenih kolajn v igri dekliških in mešanih dvojic svoj prostor na stopničkah priborila tudi med posameznicami. Tekmovanje je po porazu proti Teodori Milivojević (BK Medvode) zaključila na 3. mestu. Za zajeten kupček medalj so poskrbeli že naši najmlajši tekmovalci, a svoje sta dodali tudi tekmovalki do 17 let. Nika Bedič in Iva Koša sta zelo uspešni zastopali naš klub. Med posameznicami sta si delili 3. mesto. Obe sta v boju za finale izgubili proti dobro znanima ljubljanskima nasprotnicama. Anja Blazina, ki je postala državna prvakinja, je bila v polfinalu boljša od Nike, srebrna Ariana Korent pa od Ive.

Iva si je še en bron prislužila v igri mešanih dvojic. Nastopila je skupaj z Vidom Koščakom (BK Mirna). V polfinalu sta ju premagala kasnejša državna prvaka Blazina/Trobec (BK Ljubljana). Iva in Vid sta nudila odličen odpor, a ju je v tretjem nizu malce zmanjkalo in tekma se je zaključila v korist Ljubljančanov (15-21, 21- 16, 12-21). Nika Bedič pa je nastopila z zdaj že stalnim partnerjem Žigo Podgorškom iz Medvod. Nika in Žiga sta se uvrstila v finale, kjer sta tudi onadva klonila proti Ljubljančanoma. Po dobljenem prvem nizu (21-17), se v drugem in tretjem nista več tako dobro znašla (10-21, 10-21) ter na koncu osvojila srebro.

Nika in Iva pa sta domov prinesli tudi bron, ki sta ga osvojili v dekliških dvojicah. Nastopili sta skupaj in svojo pot zaključili v polfinalu. Tudi tukaj sta ju ustavili prav Ljubljančanki Blazina in Korent, ki sta zelo prepričljivo postali postali državni prvakinji.