Ostalo

FOTO: Junior camp Speedway teama Lendava

Minulo soboto popoldan se je na spidvejišču v Petišovcih odvil letošnji Junior camp, ki je hkrati bil tudi zadnji. Gre za dogodek namenjen mlajši generaciji, ki želijo spoznati ta šport, delovanje agregatov, pravil oz. preprosto za tiste, katere zanimajo takšni dvokolesniki.
“Kot smo že obelodanili, je Speedway team Lendava od letos bogatejša za nekaj manjših motociklov, ki so osnova za začetnike oziroma za manjše otroke. V društvu smo se že lani dogovorili in zastavili nekaj ciljev, ki smo jih v večji meri tudi uresničili. Največje želje so bile osvojiti naslov državnega prvaka, organizirati Junior camp in nabaviti nove zračne blazine, ki so pogoj za organizacijo dirk.

Matic Ivačič, je po več kot 30 letih vrnil naslov prvaka v Lendavo. V društvu smo uspeli tudi z organizacijo Junior campov, ki pa so zaradi epidemioloških razmer bili izvedeni pod posebnimi pogoji, z upoštevanjem navodil NIJZ, posledično pa smo (žal) treninge lahko organizirali brez obiskovalcev. Na Junior campu je sodelovalo 6 otrok starih od 4 do 15 let.

Kmalu bomo poročali tudi o stanju z novimi blazinami, saj so pogajanja še v teku. Na fotografijah si torej lahko ogledate ekipo mladih fantov, ki so polni adrenalina in, ki komaj čakajo pomlad, da se čim hitreje zapodijo po petišovskem ovalu,” so sporočili iz Speedway teama Lendava.