Ostalo

Pomurska košarka: Lendavčani tokrat uspešni

V športni dvorani črenšovske osnovne šole sta se minulo soboto v desetem krogu pomurske košarkarske lige pomerili ekipi športnega kluba Tropicano iz Bistrice in košarkarskega kluba Lindau iz Lendave. Boljši so po serijah porazov tokrat bili Lendavčani in domače krepko nadigrali.
Tekmo, ki je za ŠD Tropicano Bistrico bila pomembna zaradi možne uvrstitve na finalni turnir so domači začeli brez Danijela Trstenjaka, moštvo iz Lendave pa prav tako brez nekaterih igralcev, toda končno z enim organizatorjem igre, Tomasom Hozjanom. Od začetka srečanja so Lendavčani posvetili nekoliko več pozornosti igralcu Dejanu Balažicu, ki je en izmed najboljših strelcev lige in ga s podvajanjem v obrambi držali nekoliko stran od koša.

Začetek srečanja je bil izenačen, tako da se v prvi četrtini ni dogajalo nič posebnega. Moštvi sta bili enakovredni tudi v drugi četrtini, z nekaj koši pa so domači pred polčasom povečali svojo prednost za 5 točk.

V drugem polčasu sta se pri Lendavčanih razigrala najboljša igralca pod košem, Dušan Frančič in Sandi Horvatič, ki sta bila nerešljiva uganka za domače, ob tem pa jim je s podajami in prodori asistiral Tomas Hozjan, razigralo pa se je tudi celotno moštvo, ki je z dobro obrambo in uspešnimi napadi do konca tekme uspešno zadržalo vodstvo in zasluženo zmagalo.

ŠD Tropicano Bistrica : KK Lindau HTS 67:77