Ostalo

Minuli teden modro-beli odigrali dve prijateljski srečanji

Za modro-belimi je naporen teden. Poleg treningov in fitnesa, so ti opravili še dve pripravljalni srečanji. Najprej so se na Valentinovo pomerili z Varaždinci in doživeli poraz, za tem pa minulo soboto na sosednjem madžarskem remizirali proti ekipi Gyirmót SE.
Remi na madžarskem

V predprvenstveni preizkušnji so se modro-beli na sosednjem madžarskem pomerili proti ekipi Gyirmót SE. Gre za osmouvrščeno ekipo druge madžarske nogometne lige, proti kateri so modro-beli iztržili neodločen izid. Lendavčani so srečanje pričeli brez hitronogega Marciuša, trener Fridl pa je v prvem delu na igrišče v Gyirmótu poslal moštvo za katero verjame, da bo v prihajajočem nadaljevanju prvenstva tudi pričela boje za prvenstvene točke.

Samo srečanje so bolje pričeli domači igralci. Ti so povedli po prvih petnajstih minutah igre, ko so uspešno izkoristili strel iz bele točke. Znotraj kazenskega prostora so namreč modro-beli obrambni igralci podrli Lakija, sodnik pa je kmalu za tem upravičeno pokazal na belo točko, ki jo je uspešno realiziral Kiss Mate.

Lendavčani seveda za izenačenje niso potrebovali veliko, le dve minuti. Takrat je po levi strani obrambi domačih pobegnil Monjac in z nizkim strelom mimo vratarja zadel v polno za 1:1. Do odhoda igralcev na odmor sta si moštvi ustvarili nekaj priložnosti za zadetek, vendar so bili napadalci v zaključku napadov po večini nenatančni.

Ob polčasu sta oba trenerja poskrbela za nekaj menjav. Omeniti moramo 53. minuto, ko so domači zadeli prečko preko Preisingerja. Drugi zadetek na gledljivem srečanju je dosegel Grabant Bence, ki je po globinski podaji v 70. minuti pobegnil domačim obrambnim igralcem, preigral še vratarja, ter zadel nebranjeno mrežo za vodstvo gostov z 1:2.

Slabih deset minut kasneje so domači poskrbeli za izenačenje. Po predložku pred vrata je Palku položil žogo pred Horvátha, kateremu ni bilo težko zatresti mrežo Raduhe in s tem izenačiti na 2:2.

Gyirmót SE – Nafta 1903 2:2

Za NK Nafto so v Gyirmotu nastopili: Raduha, Šeruga, Zeljko, Živko, Grabant, Maleševič, Novinič, Osmanaj, Monjac, Vinko in Leuštek.
Igrali so še: Cekovski, Vöröš, Roginič, Oštrek.
Trener: Fridl Franc.

Poraz proti Varaždinu na Valentinovo

Nogometaši Nafte 1903 in ekipa iz Varaždina so se na Valentinov dan pomerili v prijateljskem obračunu na igrišču z umetno travo pri Dvojezični osnovni šoli 1 Lendava. V popoldanskem merjenju moči so jo bolje odnesli gosti, saj so modro-belim mrežo zatresli dvakrat, a nogometašem Nafte 1903 tega ne gre zameriti, saj so kljub porazu in kljub maloštevilnim gledalcem prikazali všečno in predvsem borbeno igro.

V prvem delu so bolje zaigrali prav modro-beli, ki so dobršen del prvega polčasa oblegali vrata gostov. Roginič je bil tisti, ki je že v 5. minuti resno ogrozil vrata gostov, a se ta tam ni najbolje znašel in žogo poslal čez vrata. Tudi v 13. minuti je bil Roginič tisti, ki bi domače lahko popeljal v vodstvo, a je z glavo žogo poslal neposredno v roke vratarja Varaždinske ekipe. Čez dve minuti je mimo vrat Nafte 1903 streljal gostujoči igralec Glavica.

Precej pomembna je bila tudi 35. minuta. Takrat je na svoj račun prišel Marko Maleševič. Iz prostega strela z roba kazenskega prostora je ta streljal v desni gornji kot vrat gostov, vratar Nestovič pa je uspel žogo, sicer s težavo, izbiti v kot. Tri minute pred koncem polčasa je Droždekstreljal mimo vrat v izjemni  priložnosti za dosego zadetka.

Pred začetkom drugega polčasa sta oba trenerja v svojih vrstah naredila nekaj sprememb. Slabih deset minut po začetku drugega polčasa so gosti povedli. Glavica je bil tisti, ki je pobegnil domači obrambi in uspešno premagal lendavskega vratarja Valentića, ki je v drugem polčasu zamenjalRaduho. Pet minut kasneje je Brlečič sprožil preko vrat z 10 metrov in bil neuspešen, a uspešno zadel čez naslednjih pet minut in vodstvo gostov povečal na 2:0.

Skorajda do konca srečanja se je igra brez posebnosti odvijala na obeh straneh kazenskega prostora, po tem, ko bi Lendavčani izid le dve minuti pred zaključkom srečanja lahko spremenili. Nevarno je takrat zapretil Vinko, a je strel izvedel nekoliko slabše in žogo vratarju gostov poslal neposredno v roke, po tem, ko se je pred njim znašel praktično sam.

Za moštvo Nafte 1903 je nastopila tudi nova okrepitev iz Madžarske, David Bailo. Srečanje si je med drugim ogledal Dražen Ladič, bivši vratar Hrvaške reprezentance, omenimo pa naj tudi, da je trener gostujoče ekipe Mario Kovačevič nekdanji igralec lendavske Nafte.

Nafta 1903 – Varaždin 0:2

Nafta 1903: Raduha, Šeruga, Oštrek, Živko, Roginič, Maleševič, Novinič, Osmanaj, Monjac, Vinko, Levštek
Igrali so še: Valentič, Cekovski, ilič, Vöröš, Ruben, Bence, Magdič, Bailo.
Trener: Franc Fridl