Ostalo

1. april: Skupaj očistimo občino Lendava!

Meseca aprila (22. april) praznujemo dan Zemlje, april pa je tudi tradicionalni mesec čistilnih akcij. Občani se boste tako tudi letos 1. aprila lahko udeležili vsakoletne čistilne akcije, ki se bo odvila na celotnem območju Občine Lendava. Poziv je seveda namenjen tudi društvom ter vsem ostalim, ki jim je mar za čisto okolje.
V številnih občinah, tudi v občini Lendava, bodo tudi ta konec tedna potekale čistilne akcije. Mesec april je že tradicionalno mesec čistilnih akcij, 22. aprila pa obeležujemo tudi svetovni dan zemlje, minuli teden pa smo obeležili še svetovni dan gozdov. Čistilne akcije naj bi se, kot je to že tradicionalno, odvijale po vseh krajevnih skupnostih na območju občine, zato iz Glavne ulice 20 pozivajo, da se akcije udeležijo vsi občani, društva in ostale skupine oz. združenja, ki delujejo v posameznih krajevnih skupnostih.

Kot sporočajo iz Občine Lendava, se občani naj zberejo na zbirnih mestih po krajevnih skupnostih. Zbirna mesta bodo pri vaških oz. pri vaško-gasilskih domovih, občani pa se boste tam zbirali od 8.30 ure naprej. Kar pa se tiče mesta Lendava, pa bo zbirno mesto pred cerkvijo sv. Katarine v Lendavi. Čistili bodo tudi javni zavodi iz vzgojno-izobraževalni zavodi. Zaščitne rokavice in vreče za odpadke boste udeleženci prejeli na zbirnih mestih. Čistilne akcije sicer načrtujejo še v drugih občinah.

“Čistili bomo naravno okolje, okolico naselij, rekreacijske površine, sprehajalne poti, otroška igrišča idr. Volumensko manjše in nenevarne odpadke iz narave bomo pobirali v vreče, ki jih bomo ob koncu akcije (do 13. ure) odlagali na zbirno mesto. Ne zbiramo nevarnih odpadkov, gradbenih ter kosovnih odpadkov. V kolikor naletimo na divje odlagališče odpadkov, o lokaciji obvestimo krajevno skupnost oziroma medobčinski inšpektorat: inspekcija.lendava@siol.net,” so sporočili iz Občine Lendava.

Čistilne akcije v posameznih javnih zavodih bodo sicer potekale že v četrtek in petek, tako se lahko pridružite čistilni akciji občinske uprave Občine Lendava, ki bo v petek, 31. marca 2023 s pričetkom ob 11. uri (parkirišče pri Dvojezični srednji šoli Lendava).