Ostalo

FOTO: Odranci: Območno srečanje otroških lutkovnih in gledaliških skupin

Javni sklad za kulturne dejavnosti (JSKD), območna izpostava Lendava, je skupaj z OŠ Odranci v sodelovanju Občino Odranci, v Kulturni dvorani v ODrancih pripravila območno srečanje otroških lutkovnih in gledaliških skupin. Zadnje tako srečanje je bilo v letu 2019, saj je bil zaradi koronavirusa v ljubiteljski kulturi storjen skorajda triletni premor.
V lanskem letu je na odranskem odru igrala sama domača skupina OŠ Odranci, ki je z lutkovno igro “Oli iz dežele vulkanov.” Letos se je program odvijal v dveh delih: zjutraj so bile na sporedu lutke, ob 11. uri pa so bili na vrsti gledališčniki. Program je povezoval Jaka Kreslin, učenec 7. razreda OŠ Odranci, učenci in učitelji OŠ Odranci pa so bili tudi osrednja publika posameznih predstav.

Srečanje je spremljala strokovna spremljevalka gledaliških in lutkovnih predstav Mojca Redjko. V prijetnem dopoldnevu, v katerem je nekaj uvodnih in pozdravnih besed spregovorila županja Občine Odranci Barbara Ferenčak, so se na lutkovnem odru predstavile tri lutkovne skupine, in sicer Pisani svet 2 OŠ Odranci (mentor Nino Gumilar) s predstavo Petelinje in pavje, lutkovna skupina Mavrica – Szívárvány Vrtca Lendava s predstavo Mili (mentorica: Irma Vöroš) in skupina Csit-Csat DOŠ I Lendava (mentorici: Eva Nađ in Gizella Koter) s predstavo Poseben si.

Drugi del dneva je bil namenjen gledališču. Uvodoma je vse skupaj nagovorila ravnateljica OŠ Odranci, Ksenija Pahor. Na gledališkem odru so bile uprizorjene prav tako tri predstave, in sicer gledališka skupina DiáXínpad DOŠ Dobrovnik se je predstavila z igro Az emberke tragédiája (mentor: Miha Štampah), OŠ Janka Ribiča Cezanjevci z igro Prekletstvo urokov (mentorica: Karmen Rauter) in DOŠ I Lendava s predstavo Anguli Banguli (mentorica: Iva Nemec).

FOTO: Andreja Raduha