Sveže

Zgodba lendavske Mansarde po nekaj več kot petih letih zaključena

MKI Mansarda Lendava ki se ukvarja z organiziranjem in izvajanjem mladinskih interesnih dejavnosti s področja kulture, umetnosti, prostega časa, izobraževanja, mednarodnega sodelovanja in javnega obveščanja, je po nekaj več kot petih letih delovanja zaprla svoja vrata.
Lendava je v minulih dneh ostala brez še enega pomembnega mladinskega prostora, Mansarde. Prostor, ki je nudil široko paleto dogodkov, najbolj je prostor bil znan po odličnih zabavah širokega glasbenega spektra, je po nekaj več kot petih letih delovanja pred nekaj dnevi zaprl svoja vrata. Med razlogi za zaprtje zavoda ni negativno finančno stanje na računu, kot je to v današnjih dneh precej pogosto, temveč predvsem kadrovske težave in pomanjkanje vodstvenega kadra med mlajšo generacijo. Ta pa prinaša tudi določeno odgovornost.

Vodstvo je sicer imelo precejšnje težave pri iskanju nove pomoči in predvsem svojega nasledstva, ki bi nadaljevali dobro utečeno delo, a sreče pri iskanju niso imeli. Pri tem so jim po svojih močeh pomagali tudi člani Kluba študentov Lendava, ki pa tudi v svojih vrstah niso našli primerne osebe. “Zavod je bil samostojen in je samostojno tudi deloval. Tisti, ki ne razpolagajo z zadostnim številom informacij, vidijo ali želijo videti Klub študentov Lendava (KŠL) kot glavnega krivca,” je opozoril predsednik Huso Jusić. Zavod MKI Mansarda je sicer po zamislih Mihaela Kasaša, Petra Pallerja in Leona Novaka ustanovilo eno od prejšnjih vodstev Kluba študentov Lendava. “KŠL je zavodu vedno nudil vso možno podporo, zato zavračamo govorice, ki nas žalostijo in sicer, da vodstvo KŠL ni imelo interesa ohraniti zavoda,” zaključuje Jusić.

Že sicer pa se bo iz prostorov, katerih najemnik je Mladinski svet Lendava, Klub študentov preselil na novo lokacijo, enako pa bo storil tudi Mladinski svet. V kolikor bo prostor morda kdaj v bližnji prihodnosti naletel na kakšnega novega interesenta, bi se zgodba morda le lahko nadaljevala, a zaenkrat ta ostaja zaključena. Glavni cilj zavoda MKI Mansarda je bil postati ena vodilnih mladinskih organizacij na širšem področju Lendave, priznana tako s strani lokalne skupnosti, širše civilne družbe, predvsem pa mladih samih. To jim je tudi uspelo.