Sveže

Najbolj gledan slovenski posnetek v državi je videospot skupine Modrijani, pesem katerega je bila posneta v Lendavi in Trnju. Nika Zorjan na 6. mestu

Vsako leto decembra priljubljeni video servis YouTube izda pregled aktualnega leta, z najbolj gledanimi posnetki na omenjenem portalu. Seveda prednjačijo prav glasbeni spoti, za najbolj gledane pa YouTube pripravi poseben kolaž. Ob tem YouTube najbolj gledane vsebine leta pripravi še za vsako državo.
Poleg pregleda svetovnih uspešnic, ki so letos zaznamovale celotno svetovno glasbeno sceno -YouTube jih je namreč združil v zaigrani kolaž, so pri priljubljenem spletnem video servisu pripravili tudi najbolj gledanih deset videoposnetkov v Sloveniji. Pričakovano je najbolj gledan video v Sloveniji glasbeni spot Luisa Fonsia in Daddy Yankeea, Despacito (neverjetne 4,4 milijarde ogledov), sledi pa mu glasbeni spot za pesem Shape of You, Eda Sheerana.

Na tretjem mestu se nahaja slovenski glasbeni spot, torej najbolj gledan slovenski video, pesmi Rock me od skupine Modrijani. Prav ta pesem pa je, zanimivo, bila posneta v Lendavi in Trnju, v studiu PreSound 13 Production. Producent skladbe je Lendavčan Peter Ošlaj, Ošlaj pa je med drugim poskrbel tudi za miks in ostalo. Na električni kitari je zaigral prav tako Lendavčan Atilla Nemet, na sintetizatorju, bobnih in basu pa vnovič Ošlaj. Rock Me ima 3,9 milijona ogledov.

Nika Zorjan na šestem mestu

Med deset najbolj gledanimi posnetki v Sloveniji se je znašla tudi vsem dobro znana prekmurska pevka, Nika Zorjan. Ta je pristala na šestem mestu s pesmijo v prekmurskem narečju, Fejst Pomale, ki je v bistvu cover prvouvrščenega Despacita. Fejst Pomale ima slaba dva milijona ogledov, Zorjanova pa je z ogledi v Sloveniji prehitela celo Severino.