Sveže

Zbirali sredstva za prvi materinski dom v Pomurju

Škofijska Karitas Murska Sobota in župnijska Karitas Sveti Jurij ob Ščavnici sta v nedeljo, 27. novembra v telovadnici osnovne šole pripravila dobrodelni koncert z naslovom »V objemu dobrote«. Na prireditvi so se zbrali verniki iz levega in desnega brega reke Mure iz vseh župnij murskosoboške  škofije.

Dobrodelnega koncerta se je udeležil tudi murskosoboški škof dr. Peter Štumpf, predstavniki slovenske in škofijske Karitas, župan občine Sveti Jurij ob Ščavnici Miroslav Petrovič in evropski poslanec Lojze Peterle. Kulturni program je bil zelo bogat, katerega so obogatili tamburaški orkester Ivan Kaučič Ljutomer, družina Taškov iz župnije Ljutomer, mešani pevski zbor pevskega društva Sveti Jurij ob Ščavnici, cerkveni otroški pevski zbor iz Razkrižja, pevke ljudskih pesmi Soside iz Male Nedelje, instrumentalni trio iz Gornje Radgone, kvartet Solzice iz Apač, dramsko točko so prispevali mladi iz župnije Kančevci.

Ob zaključku pa je zaigral priljubljeni ansambel Klapovühi. Vse zbrane prostovoljne prispevke so namenili prvemu materinskemu domu v Pomurju, ki se nahaja v Svetem Juriju. Poslanec Lojze Peterle, ki je ob tej priložnosti izročil ček Fundacije Lojzeta Peterleta v vrednosti 3000 evrov.