Sveže

Nafta 1903 bo, kljub sobotnemu porazu, prezimila na prvem mestu prvenstvene tabele

Lendavska Nafta 1903 se je minulo soboto v gosteh pomerila proti ekipi Ilirije 1911. Srečanje so modro-beli sicer izgubili, a bodo kljub temu prezimili na prvem mestu prvenstvene tabele. Srečanje proti kranjskemu Triglavu so sicer izgubili tudi Beltinci, najbližjo zasledovalci, tako, da razlika med ekipama ostaja tri točke.
Drugoligaši so se s tekmami 18. kroga poslovili od jesenskega dela prvenstva. Nafta 1903 je vrh lestvice branila v Ljubljani in sicer se je v soboto popoldan udarila proti Iliriji 1911. Srečanje so modro-beli žal izgubili, a bodo kljub temu prezimili na prvem mestu prvenstvene tabele. Lendavska enajsterica je tako prekinila niz šestih zaporednih zmag in dvanajst srečanj brez poraza.

Sobotno srečanje si je na stadionu Ilirija ogledalo kakih 350 ljubiteljev nogometa. Ekipi sicer kakšnega posebno zanimivega nogometa nista prikazali, gledalci so namreč spremljali povprečno igro, ki kakšnih odmevnih priložnosti, razen tistih, ki so bile kronane z zadetkom, niso videli. Modro-beli so v prvenstvu tokrat klonili prvič po 2. septembru, za ohranitev prvega mesta pa bo v spomladanskem delu potrebno prikazati nekoliko več.

Prvi zadetek je padel v 11. minuti srečanja. Ervina Németha je tako uspešno premagal Jan Bartolj, to pa je bil tudi edini zadetek v prvem delu. Rezultat je na 1:1 popravil, kot pričakovano, Mihael Rebrnik, to je bilo v 55. minuti in tukaj se je tresenje mreže, kar se tiče Nafte 1903, zaključilo. Lendavčani (vsaj) izenačenja žal niso uspeli obdržati, saj je že pet minut kasneje bil uspešen Dejan Djermanović ter dosegel končni rezultat srečanja, 2:1.

V naslednjih tridesetih minutah ekipi nista dosegli ničesar odmevnejšega in tako je rezultat iz 60. minute obveljal. Vodilno Nafto 1903 za konec jesenskega dela sezone čaka domača pokalna tekma s Celjem. Ta bo na sporedu v sredo, gledalci pa bodo tako spremljali obračun vodilnega prvoligaša in drugoligaša.

Nafta1903 – Ilirija 1911 2:1 (1:0)

Gledalcev 350, sodniki: Žagar Jure (glavni sodnik), Kurež Anej (1. pomoč), Zidar Blaž (2. pomoč). Delegat: Bezjak Dušan.
Strelci: Ilirija 1911: 1:0 Bartolj (11. min), 2:1 Djermanović (60. min). Nafta 1903: 1:1 Rebernik (55).