Sveže

Zasežena droga, voznik brez vozniškega dovoljenja in več kršitev vinjene voznice

Pomurski policisti so minuli ponedeljek imeli kar nekaj dela predvsem na pomurskih prometnicah. Obravnavali so hrvaškega državljana, ki je posedoval prepovedano drogo, na pomurski avtocesti je voznik tovornega vozila vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, obravnavali pa so tudi voznico, ki je bila vinjena in storila več prekrškov.
Tujemu vozniku zasežena droga

Med kontrolo cestnega prometa so murskosoboški policisti včeraj v Vanča vasi zaradi prekoračitve hitrosti zaustavili voznika osebnega avtomobila, državljana Hrvaške. Med postopkom sta bili na prednjem sedežu vozila opaženi dve PVC vrečki z neznano rastlinsko snovjo, ki sta bili zaseženi. Tujec je opravil hitri test za droge, ki je bil pozitiven. Odrejen mu je bil strokovni pregled, katerega pa je odklonil. Zasežena snov v skupni teži okrog 12 g je bila poslana na ekspertizo, kjer je bilo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo. Tujec je bil z obdolžilnim predlogom priveden k preiskovalni sodnici. Izrečena mu je bila globa in odvzeta prepovedana droga.

Voznik tovornega vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Med kontrolo cestnega prometa so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe včeraj na pomurski avtocesti zaustavili voznika tovornega vozila s priklopnim vozilom, državljana Bosne in Hercegovine. Med postopkom so policisti ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zoper voznika je bil podan obdolžilni predlog. Vlečno in priklopno vozilo je bilo vrnjeno lastniku.

Več kršitev vinjene voznice

Včeraj ob 22.29 smo policisti prejeli prijavo občanke, da se na cesti med Mursko Soboto in Noršinci v osebnem avtomobilu joče deklica, voznica osebnega avtomobila pa je pod vplivom alkohola in se z vozilom noče umakniti s ceste. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bila voznica osebnega avtomobila pod močnim vplivom alkohola, katera ni želela sodelovati v postopku in se je nedostojno vedla do policistov. Odrejen ji je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega ni opravila po navodilih, zato ji je bil odrejen strokovni pregled, katerega pa je odločno odklonila. V vozilu je bila tudi hčerka, mlajša mladoletnica. Na kraj je bil poklican sorodnik, ki je obe odpeljal domov. Zoper voznico sledi obdolžilni predlog.

“Vse udeležence v cestnem prometu ponovno pozivamo, naj za volan sedejo le trezni. Še posebej odgovorno naj ravnajo pri udeležbi otrok v vozilu. Če bodo uživali alkoholne pijače, naj se ne odločajo za vožnjo v cestnem prometu, vozilo naj vozi oseba, ki ni uživala alkoholnih pijač, ali pa se odločijo za uporabo javnih prevoznih sredstev,” so sporočili iz PU Murska Sobota.