Ostalo

Korošca bo na čelu regijske bolnišnice maja zamenjal Grabar

Dozdajšnjega direktorja regijske bolnišnice Bojana Korošca dr. med., spec. int. bo meseca maja zamenjal trenutni strokovni direktor bolnišnice, prim. asist. Daniel Grabar, dr. med., spec. anest. z rean. Tako je odločil svet javnega zdravstvenega zavoda Splošna bolnišnica Murska Sobota na včerajšnji seji.
Svet javnega zdravstvenega zavoda Splošna bolnišnica Murska Sobota je na včerajšnji seji za novega direktorja izbral Daniela Grabarja, dosedanjega strokovnega direktorja bolnišnice. Zanj je glasovalo vseh devet članov sveta. Predsednica sveta Suzana Šuklar je po seji povedala, da je člane sveta prepričala predvsem njegova vizija razvoja bolnišnice in tudi njegovo dosedanje delo kot strokovnega direktorja.

Grabar je po izvolitvi povedal, da trenutni čas zahteva veliko energije in zavzetosti, sploh pri vodenju bolnišnice. “Z delom, sploh v zadnjem času, smo dokazali, da znamo in zmoremo, da se želimo povezovati in še naprej biti bolnišnica, ki je ne samo tukaj in opravlja svoje delo, ampak je tudi zgled marsikomu drugemu. S skupnimi močmi želimo nadaljevati  in intenzivirati delo ter biti kos vsem izzivom, ki so v teh časih pred nami,” je dejal Grabar.

“Z 21 leti vodenja strokovnega dela v bolnišnici dobro poznam bolnišnico, vem, kaj zmoremo in lahko naredimo, tudi vse slabosti, tako da je to ena od prednosti, seveda pa so izzivi vsak dan novi in jim moramo biti kos,” je še povedal Grabar in dodal, da pričakuje veliko nalog, ki jih bo treba sproti in zavzeto reševati, pri čemer je prepričan, da bodo z dobro podporo sodelavcev to zmogli ter da bodo dobra in zgledna bolnišnica.

Prim. asist. Daniel Grabar, dr. med., specialist anesteziologije z reanimatologijo, bo nastopil mandat maja, njegovo imenovanje mora potrditi še vlada.

Protikandidat je bil asist. Satar Baghrizabehi, dr. med., specialist oftalmologije, predstojnik očesnega oddelka bolnišnice.