Ostalo

Zadnja seja sveta KKC: Judita Csuka Zagorec postala direktorica zavoda, novo vodstvo zavodu že priskrbelo 100 tisočakov sredstev

Minuli ponedeljek se je v prostorih Krone na Glavni ulici 20 odvila zadnja, 11. redna seja sveta KKC. Judita Csuka Zagorec je tako po polni podpori Sveta zavoda postala direktorica tega zavoda, novo vodstvo pa je v tem kratkem času zavodu uspelo priskrbeti 100.000 evrov finančnih sredstev, kar pa najbrž, kot kaže, ne bo edini prejemek.
Svet zavoda KKC Lendava se je minuli ponedeljek sestal še zadnjič. Odvila se je namreč 11. redna seja sveta, ki se je je udeležila tudi v.d. direktorja Judita Csuka Zagorec, pri čemer se je slednja na omenjeni seji od članov Sveta zavoda poslovila kot direktorica zavoda. Kot je bilo moč slišati, je javni zavod KKC realiziral dve novi zaposlitvi in sicer je na delovno mesto, ki ga je zasedal Dejan Süč (koordinator programov), sedla Petra Kavaš, Ines Varga, ki je nekaj časa po pooblastilu sedaj že bivšega direktorja celo vodila zavod, pa je zaradi porodniškega dopusta zamenjala Amanda Horvat. Nov samostojni strokovni sodelavec je postala Sanja Bogdan Horvat. Interes za delovna mesta je, kot je dejala Judita Csuka Zagorec, bil velik.

V zavodu se po burnih letih zadeve vse bolj stabilizirajo in normalizirajo. Nova direktorica je tako predstavila izčrpno poročilo. Tako v knjižnici kakor v enoti Kulturni center se odvijajo programi, tam jih je seveda največ, novo vodstvo pa je med drugim že priskrbelo za kar 100 tisoč evrov finančnih sredstev. Porabili jih bodo, kar se knjižnice tiče, za nakup zelo zastarele računalniške in programske opreme, strežnika, multifunkcijske naprave za tiskanje, optično branje ter fotokopiranje, opremo za snemanje prireditev ter programsko opremo za obdelavo posnetkov, zamenjana pa bo tudi klimatska naprava.

Kar pa se tiče delovanja Gledališke in koncertne dvorane, pa bo nabavljen nov krmilnik za klimate (star 26 let), novi vodniki ter razdelilci, tiskalnik na blagajni, šest monitorskih zvočnikov, nove luči v garderobi in govorniški pult. Oprema, še posebno v knjižnici je zelo zastarela in sicer med 8 in 12 let, podobno je v Gledališki in koncertni dvorani. Je pa novo vodstvo med drugim oddalo vlogo za narodnostni program, kjer bi lahko prejeli dobrih 82.000 evrov ter se prijavilo na razpis za nakup knjižničnega gradiva, kar pa bi lahko pomenilo še dodatnih 85.000 evrov. Oba razpisa sta v teku.

Svet zavoda je pohvalil poročilo direktorice, ta je med drugim uspešno opravila izobraževanje o Zakonu o upravnem postopku (ZUP). Predstavila je tudi določene spremembe v izvajanju kulturnega programa širšega pomena, kar bo zneslo okrog 22.000 evrov. Med drugim so prisotni člani sveta sprejeli spremembe pri cenah storitev Javnega zavoda KKC. Spremembe cen se nanašajo na naslednje postavke:

  • Izguba izkaznice (+3 EUR)
  • Izdelava nova izkaznice (+1 EUR)
  • Stroški opomina (+ 1EUR)
  • Opomin pred izvršbo (+ 1EUR)
  • Izposojanje knjig iz drugih knjižnic
  • Tiskanje, optično branje in fotokopiranje (+0,50 EUR)
  • Izpis o transakcijah (+ 0,50)
  • Revija Lindua (+ 3EUR)
  • Pošiljanje gradiva po pošti (+ 1EUR)

Na koncu so prisotni svetniki vnovič izrazili pobudo o razdružitvi knjižnice in Gledališke ter koncertne dvorane.